Christopher Froome nadaljuje prevlado

Christopher Froome nadaljuje prevlado
05.09.2017 AVTOR: D. Z.
Christopher Froome je naredil nov velik korak proti končni zmagi na Vuelti. Dobil je vožnjo na čas.

40 kilometrov dolga posamična vožnja na čas se je začela na dirkališču v Navarri, končala pa v kraju Logrono.

Trasa je bila pisana na kožo specialistom za to disciplino, vendar pa pravih kronometristov na letošnji Vuelti ni, oziroma so redki. Rohan Dennis pa je že odstopil. Tako smo pričakovali - tudi zato, ker je po dveh tednih dirkanja utrujenost že kar velika -, da bodo najboljša mesta zasedli kar kolesarji, ki se že tako borijo za končno zmago.

Na prvem vmesnem času je bil najhtrejši Wilco Kelderman pred Albertom Contadorjem in Christopherjem Froomom. Potem pa se je vse skupaj nekoliko premešalo. Froome je še pospeševal. Na drugem vmenem času, po prevoženih 27,9 km je Froome prevzel vodstvo. Imel je sedem sekund prednosti pred Keldermanom, Contador pa je postopoma popuščal, nekoliko pa je pospešil Vincenzo Nibali.

Na cilju se je Contador kot prvi kolesar spustil pod mejo 48 minut, a jasno je bilo, da bodo tisti najboljši šli še precej hitreje. Kelderman je postavil čas 27.29 in boljši je bil samo Froome, ki pa je še pospešil in se je lahko v rdeči majici veselil še prepričljive etapne zmage. Njegov čas 47.00. Kelderman je bil drugi, na tretje mesto se je povzpel Nibali, ki je izgubil 57 sekund. Zakarin na četrtem in Contador na petem mestu sta zaostala za 59 sekund.

Jan Polanc je bil 47., Matej Mohorič 49., Domen Novak pa 157. Vse bližje končni zmagi je prav Froome, ki ima zdaj v skupnem seštevku že 1:58 prednosti pred Nibalijem in 2:40 pred Keldermanom. Sledijo Zakarin, Contador, Lopez, Aru, Poels, Chaves, Woods, Van Garderen, De la Cruz, Kruijswijk ... Jan Polanc ostaja 33.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ