Christopher Froome podaljšal zvestobo

Christopher Froome podaljšal zvestobo
23.12.2013 AVTOR: D. Z.
Iz moštva Sky so sporočili, da je kar deset kolesarjev podaljšalo pogodbe z moštvom, tudi Christopher Froome. Obenem prihajajo tudi štirje novi kolesarji.

Sicer to ni nič presenetljivega, saj je bilo že dolgo jasno, da bo najboljši na letošnjem Touru ostal v Skyu.

Poleg Christopherja Frooma so pogodbo podaljšali še Peter Kennaugh, David Lopez, Ian Stannard, Luke Rowe, Salvatore Puccio, Sergio Henao, Chris Sutton, Danny Pate in Xabier Zandio.

Poleg tega v ekipo prihajajo tudi štirje novi kolesarji. Sergiov brat Sebastian ter Nathan Earle, Mikel Nieve in Philip Deignan.

»Vsi so nadušeni, da začnejo s sezono 2014. Mi tudi. Verjamemo, da z najbolj nadarjeno ekipo na svetu, « je dejal eden izmed menedžerjev v klubu Rod Ellingworth, ki je še dodal:

»Pozimi smo sestavili izjemno močno ekipo fantov. Jedro ekipe ostaja nedotaknjeno, kar je za napredek najbolj pomembno. Vsi si želijo napredovati in mi jim lahko za to ponudimo najboljše okolje. «

Pri Skyu si želijo še tretjič zapored dobiti dirki po Franciji. Prvič so jo z Bradleyjem Wigginsom, letos pa s Christopherjem Froomom, ki naj bi bil tudi na naslednjem Touru kapetan moštva.

»Za mano je neverjetno leto in vesel sem, da ga lahko končam s podaljšanjem pogodbe. V ekipi sem od njenega začetka in vem, da je to pravi kraj, kjer lahko kot kolesar še napredujem, « je dejal Froome. Britanec je še dodal, da brez prave ekipe ob sebi kolesar preprosto ne more zmagovati na dirkah.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ