Christopher Froome se vrača v Ameriki

Christopher Froome se vrača v Ameriki
04.08.2013 AVTOR: D. Z.
Veliki zmagovalec dirke po Franciji Christopher Froome bo sezono na dirkah - če tu odštejemo kriterije - nadaljeval v ZDA, na dirki USA Pro Challenge.

Po kriterijih še pravo dirkanje
Christopher Froome je po veliki zmagi na dirki po Franciji nastopal zgolj na nekaterih kriterijih, ki jih organizatorji različnih večjih mest prirejajo v čast junakom Tour de Francea. Seveda dobijo kolesarji za nastopanje na takih preizkušnjah denarne nagrade. Ker gre bolj za šov in spektakel, pa je tudi vnaprej bolj ali manj določeno, kdo bo kriterij dobil.

Froome pa bo tisto pravo tekmovalno sezono nadaljeval 19. avgusta, ko se bo začela iz leta v leto bolj prestižna dirka USA Pro Challenge v ameriškem Koloradu. Start bo v Aspnz. Na tej dirki se vsako leto zberejo številni zvezdniki svetovnega kolesarstva, saj iz ZDA prihajajo številni bogati sponzorji, ki si še kako želijo zmage na domači preizkušnji.

Froome v ZDA
Letos pa bo tam sezono nadaljeval tudi Christopher Froome, ob njem pa bo tudi tokrat zvesti pomočnik Richie Porte. Pridružili pa se jima bodo še mladi Josh Edmondson, Joe Dombrowski, Ian Boswell ter Danny Pate, Peter Kennaugh in Konstantin Sivtsov. Dirka, ki vseskozi poteka na visoki nadmorski višini, se bo končala 25. avgusta v Denverju. Med drugimi pa bodo na startu tudi ekipe, kot so RadioShck Leopard, BMC, Argosh Shimano, Saxo Tinkoff, Garmin Sharp …

Vuelta vseeno poimensko zelo zanimiva
Iz Skya so še sporočili, da bo očitno vse boljšo formo poskušal izkoristiti tudi Bradley Wiggins. Britanec, lanski zmagovalec dirke po Franciji, bo sezono nadaljeval na dirki Eneco Tour. Obeta pa se tudi zelo zanimiva dirka po Španiji, ki se začenja konec meseca.

Tam nekaterih zvezdnikov sicer ne bo – manjkal bo tudi lanski zmagovalec Alberto Contador – zato pa so prihod že napovedali Joaquim Rodriguez, Alejandro Valverde, Roman Kreuziger, Vincenzo Nibali, Sergio Henao, Rigoberto Uran … Vsekakor bodo imeli dovolj vzponov in gorskih etap, da bodo lahko pokazali, česa so sposobni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ