Christopher Froome: Iz dneva v dan v boljši formi

Christopher Froome: Iz dneva v dan v boljši formi
03.07.2014 AVTOR: D. Z.
Christopher Froome je ob prvem srečanju z mediji priznal, da je za njim izjemno težko obdobje priprav na dirko po Franciji, a da ima ob sebi izjemno ekipo.

Christopher Froome je v Yorkshire pripotoval v sredo in seveda je moral takoj stopiti pred medije. Uradne novinarske konference bodo sicer potekale šele v četrtek in petek, lanski zmagovalec dirke po Franciji, pa se je odločil, da bo že ob prihodu dosegljiv za medije.

Takoj je priznal, da so bile letošnje priprave na Tour precej težje kot lanske. Predvsem zaradi zdravstvenih težav in bolečin v hrbtu. »Letos sem pri pripravi na Tour naletel na veliko ovir. Imel sem več težav z boleznimi, na Dauphineju pa sem še padel, kar je bil hud udarec. A mislim, da sem se pobral. Lahko sem vesel, da sem v takem položaju in da bom lahko nastopil na dirki, « je dejal Froome in priznal:

»Pritisk je precej večji. Življenje se mi je kot zmagovalcu dirke po Franciji spremenilo. A počutim se privilegirano. Še posebej zato, ker vozim za Sky in me tako podpira zares močna ekipa. Vseh devet kolesarjev. Vsi smo odlični in najbrž sestavljamo najmočnejšo ekipo na Touru. « Zbranim novinarjem je še zatrdil, da so prav vsi kolesarji v ekipi odlično pripravljeni.

Priznal je še, da je posledice padca na Dauphineju čutil še ves teden in je zato moral nekoliko prilagoditi trening, vendar upa, da bo zato še nekoliko bolj svež v zadnjem, najtežjem tednu dirkanja na dirki po Franciji. »Mislim, da ni imelo velikega vpliva. Na treningih sem se držal nekoliko v ozadju, več pozornosti sem namenil regeneraciji. V zadnjih petih ali šestih dneh pa se na kolesu dobro počutim. Prepričan sem, da bom iz dneva v dan v boljši formi, « je še dejal Froome.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ