Christopher Froome: Lahko sem še boljši!

Christopher Froome: Lahko sem še boljši!
27.08.2013 AVTOR: D. Z.
Veliki zmagovalec dirke po Franciji Christopher Froome je na dirki USA Pro Challenge za velonews.com jasno povedal: ?Lahko sem še boljši.?

»Vedno je mogoče biti še boljši. Že, če pogledate moj način vožnje, je jasno, da lahko še naredim napredek. Nimam prave pozicije. Prvi sem, ki to priznam, « je za velonews.com na dirki USA Pro Challenge dejal Christopher Froome.

Za Britanca je to bila sploh prva dirka kategorizirana dirka po zmagi na dirki po Franciji: »Vseskozi se učim. Vedno, ko odpelješ tritedensko dirko kot je Tour de France, pa če nosiš še rumeno majico, izveš nekaj novega o sebi. Prepričan sem, da je še veliko prostora za izboljšave. «

Froome je že potrdil, da se noče ustaviti pri eni zmagi na dirki po Franciji. Po vsej verjetnosti bo tudi naslednjo sezono vse posvetil pripravi na francosko preizkušnjo. Letos je to ravno tako storil, vmes pa je dobil še kar lepo število dirk, tudi dirko po Omanu, po Romandiji in Criterium du Dauphine.

»Imam 28 let. V teoriji imam pred sabo še kar nekaj dobrih let. Vendar. Dokler sem lačen zmag, bom vse skupaj jemal iz leta v leto. Poskušal bom doseči, kar bom pač lahko. « Froome je še dodal, da ga naprej žene preteklost, saj je odraščal v Afriki, kjer pravih priložnosti za kolesarstvo ni, in da si želi dokazati, da je eden izmed najboljših kolesarjev na svetu.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ