Christopher Froome: Tri dopinške kontrole v 24 urah in neprijetna novinarska vprašanja

Christopher Froome: Tri dopinške kontrole v 24 urah in neprijetna novinarska vprašanja
15.07.2013 AVTOR: D. Z.
Po izjemni predstavi na Mont Ventouxu se je Christopher Froome ob prostem dnevu soočil z novinarji, ki so ga neprestano nadlegovali z vprašanji o dopingu!

Vem, kaj počnem in na to sem ponosen!
"Ljudem lahko le rečem, da sam vem, da sem ekstremno trdo treniral, da sem zdaj tukaj kjer sem. Vsi rezultati, ki jih dosegam, so moji in so rezultat treninga, odločnosti. Da sem danes tukaj, sem se moral res potruditi. Vem, kaj počnem in na to sem ponosen," je novinarjem zatrdil Christopher Froome.

Potem, ko so novinarji vlekli primerjave med vožnjama Frooma in Lancea Armstronga leta 2000, ko je na vrhu Ventouxa zmago prepustil Marcu Pantaniju, je Froome dejal: "Lance je očitno dobil vse te dirke, a v primerjavi z njim ... Lance je goljufal, jaz pa tega ne počnem. Konec zgodbe."

Žalostno, da me po uspehu karier obtožujete!
Froome je v nadaljevanju še pojasnil, da se v ekipi čuti, da jim manjkata dva pomembna kolesarja, kot sta Hagen in Kirjenka, in da so zaradi tega ob napadih vse bolj pod pritiskom. Ob njem je bil na novinarski konferenci še menedžer Skya Dave Brailsford, ki je novinarjem jasno zabičal: "Naveličan sem istih vprašanj vsak dan."

Froome pa je kasneje dodal: "Mislim, da je žalostno, da sedimo zdaj tukaj, dan po mojem največjem uspehu, in se potem pogovarjamo o dopingu. Po pravici povedano. S klubskimi kolegi smo bili zelo dolgo od doma. Trenirali. Garali, da smo prišli do tukaj. Tukaj pa me obtožujete, da sem goljuf in lažnivec. To ni dobro," je še dejal Froome.

Odšel k televizijskim novinarjem
Potem pa nemudoma odšel z novinarske konference. A se potem po protokolu ustavil pri televizijskih novinarjih. Na novinarski konferenci pa naj bi Froome, tako piše spletni portal tuttobiciweb.it, priznal, da je samo v zadnjih 24 urah prestal tri dopinške kontrole. Dvakrat naj bi mu vzeli kri, enkrat pa urin.

"Dejstvo je, da je to dan počitka. Ura je deset zjutraj, sam pa poskušam braniti nekoga, ki ni naredil nič narobe. Vesel sem, da lahko do naredim in sem tudi vesel, da vam lahko zagotovim, da ne počnemo ničesar narobe. A potrebujemo vašo pomoč," pa je medije še nagovoril prej omenjeni Dave Brailsford.

"Kako naj vas prepričamo, da smo čisti?" Je medije vprašal Brailsford in dodal: "Zakaj se ne sestanete in se skupaj odločite, kaj moramo narediti, da nas ne bi vseskozi nadlegovali s temi vprašanji. Trenutno me prosite, naj na dan potegnem neko novo zamisel, ki bi vas zadovoljila. Namesto tega, pridite s skupno idejo, kaj moramo narediti. Vem, kaj počnemo, a nimam čarobne palice, da bi vas takoj prepričal v to."

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ