Christopher Horner pristal v kontinentalni ekipi

Christopher Horner pristal v kontinentalni ekipi
01.12.2014 AVTOR: D. Z.
Zmagovalec dirke po Španiji 2013 Christopher Horner bo kariero nadaljeval v ameriški kontinentalni ekipi Airgas Safeway.
43-letni Christopher Horner je bil letos član moštva Lampre Merida, a je prvi del sezone izgubil zaradi hudega padca na treningu in poškodbe. Vrnil se je na dirki po Sloveniji, zaradi zdravstvenih težav oziroma strogih pravil skupine MPCC, katere član je tudi Lampre Merida, pa ni mogel braniti zmage na dirki po Španiji.

Prav zmaga na Vuelti iz leta 2013 je vsekakor njegov največji uspeh. Takrat je postal najstarejši kolesar z zmago na tritedenski dirki. Američan je bil drugi najstarejši kolesar v World Tour karavani, starejši je bil samo Jens Voigt, ki pa se je upokojil. Hornerju pri Lampreju Meridi niso več podaljšali pogodbe in dolgo se je ugibalo, kam bo Američan prestopil. Njegov menedžer Baden Cooke je bil tudi skrivnosten, zdaj pa je govorice, da se seli nazaj v ZDA potrdil kar Horner.

"V karieri sem doživel veliko uspehov in na to sem zelo ponosen. V naslednjem poglavju mojega življenja ne bo šlo zgolj za to, kaj lahko sam dosežem, ampak, kaj lahko vrnem kolesarstvu kot športu. Imel sem vrsto ponudb za naslednjo sezono, kar pa me je pri tej ekipi najbolj prepričalo, je njihova predanost k temu, da bodo naslednjim generacijam ponudili priložnost za uspeh," je za velonews dejal Horner. Govorimo o moštvu s kontinentalno licenco, ki bo v naslednji sezoni imelo kar 16 kolesarjev.

"Dirkati z mladimi kolesarji. To sovpada z mojo ljubeznijo do športa. Veselim se, da bom lahko prenašal svoje znanje in izkušnje in da bomo z ekipo lahko ciljali na zmage na dirki po Kaliforniji, dirki po Utahu in na številnih preostalih dirkah," je še dejal Horner. "Obeta se zanimivo leto 2015. Poleg številnih dirk, bom lahko več časa preživel z družino, tudi z otrokom, ki ga pričakujemo januarja. Komaj čakam, da bom dirkal s skupino mladih profesionalcev," je še zaključil Horner.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ