Chrs Froome: Tour ostaja prioriteta

Chrs Froome: Tour ostaja prioriteta
19.10.2016 AVTOR: D. Z.
Na predstavitvi dirke po Franciji je bil tudi trikratni in obenem aktualni zmagovalec Christopher Froome, ki je potarnal, da bo na Touru 2017 nekoliko premalo kilometrov v vožnji na čas.

Po vsej verjetnosti Tour in Vuelta
Včeraj so organizatorji dirke po Franciji predstavili traso za leto 2017. Zdaj so na vrsti še organizatorji italijanskega Gira, potem pa še španske Vuelte. Kljub temu, da preostale trase še niso znane, pa je Chris Froome jasno povedal, da se bo tudi v naslednji sezoni osredotočil predvsem na Tour.

“V tem obdobju moje kariere bom povsem osredotočen na Tour. Vem, da bo stota dirka po Italiji, vendar pa zame Tour ostaja najpomembnejši. Kar sem lahko videl do zdaj, je težko dobiti Giro in Tour v istem letu. Iz izkušenj pa vem, da bi lahko poskusil še z Vuelto. Morda bo tako tudi v naslednji sezoni. Ampak, Tour je v prvem planu.

Bolj agresivno dirkanje
Pa čeprav je bil ob predstavitvi trase nekoliko razočaran, saj bodo morali kolesarji v dveh vožnjah na čas premagati vsega 36 kilometrov. Prva in tudi uvodna bo dolga 13 km (Dusseldorf), druga, ki bo na sporedu dan pred koncem (Marseille) pa 23 km.

“Kronometra bo zelo malo, zato bo zame vse skupaj še nekoliko težje. Ampak, taka je pač igra. Moral se bom umakniti in ugotoviti, kako naj se pripravim na to bitko.

Vrača se vzpon, na katerem je prvič zmagal
Froome je nekaj besed namenil še spremenjenemu načinu dirkanja na strmih vzponih. Na takih predelih tudi njegova močna ekipa ne bo prišla tako do izraza, pravi: “Dirkanje po strmih vzponih privede to tega, da lahko pomoč ekipe precej manj izrabljaš. Zavetrje na 20-odsotnem vzponu ti prav veliko ne pomaga. Na strmih vzponih pride do večjih razlik, kar smo lahko videli že na Vuelti. Pride do nadvse zanimivega dirkanja.

Prva prava gorska preizkušnja bo vsekakor peta etapa s ciljem na vrhu La Planche des Belles Fillesa. Tega vzpona se Froome še posebej rad spominja, saj je tu leta 2012 dobil sploh prvo etapo na dirki po Franciji. “To je vsekakor lepo presenečenje. Na sporedu je že zelo zgodaj, zato upam, da se bo po tem dirkanje nekoliko umirilo, da ne bo več tako nevarno. Seveda imam posebej lepe spomine na ta klanec in se ga zato že veselim.

 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ