Cilj Skya v letu 2016? Dobiti vse tri tritedenske dirke in klasiko!

Cilj Skya v letu 2016? Dobiti vse tri tritedenske dirke in klasiko!
29.09.2015 AVTOR: D. Z.
Glavni menedžer Skya Dave Brailsford je vsekakor postavil zelo visoke cilje za sezono 2016. Želi namreč dobiti vse tri tritedenske dirke.

Dave Brailsford je, potem ko so pri Skyu objavili še zadnji nakup – Michala Kwiatkowskega – za skypsports potrdil, da ima zdaj že sestavljeno ekipo za sezono 2016. Za kolesarji Skya je nadvse uspešna sezona 2015, saj so dosegli glavni cilj – S Chrisom Froomom so dobili Tour de France. Cilji za naslednjo sezono pa so še kako visoki, pravi Brailsford. Želi, da njegovi kolesarji dobijo vse tri tritedenske dirke. Do zdaj so pri Skyu trikrat dobili dirko po Franciji.

Dvakrat je zmagal Chris Froome, enkrat pa Bradley Wiggins. Oba sta bila tudi na dirki po Španiji zelo blizu zmage, a rdeča majica je bila nedosegljiva. Froome je bil dvakrat drugi, Wiggins pa enkrat tretji. Rigoberto Uran je bil v dresu Skya drugi na italijanskem Giru. »Zmagovati na največjih dirkah je nekaj posebnega, izziv pa je, da to raven pripravljenosti obdržimo v daljšem obdobju. To nameravamo doseči in to nas žene naprej, « je dejal Brailsford.

Menedžer je še dodal: »Zaenkrat ne vidim razloga, zakaj ne bi ciljali na vse tri tritedenske dirke. Resda je vse še prezgodaj, a to bi vsekakor bilo nekaj, kar nas v naslednji sezoni zelo privlači. Še vedno pa si želimo dobiti eno izmed klasik. Za naslednje leto smo o tem že veliko razmišljali in smo že vložili veliko truda v to. « In, kdo so kolesarji, s katerimi želi Brailsford uresničiti načrte?

Iz Astane je prišel Mikel Landa, ki naj bi prevzel vlogo kapetana na dirki po Italiji. Letos je to preizkušnjo kljub vlogi pomočnika končal na tretjem mestu. Dobil je tudi dve etapi. Prav 25-letni Landa bi lahko poskusil na skupno zmago voziti tako na Giru kot potem na Vuelti. Na dirki po Franciji bo glavno vlogo igral Chris Froome. A potem je pri Skyu še kar nekaj kolesarjev, ki bi lahko posegli po najvišjih mestih na tritedenskih dirkah.

Geraint Thomas, Leopold Konig, Sergio Henao, Benat Intxausti, Mikel Nieve ... In, kdo bi lahko uresničil Brailsfordove besede o tako želeni zmagi na klasiki (ta se Skyu izmika že vse od ustanovitve kluba)? Vsekakor nov nakup Michal Kwiatkowski. Lanski svetovni prvak je letos dobil Amstel Gold Race, lani se je redno uvrščal med najboljšo peterico na najtežjih enodnevnih dirkah. Kaj pa tlakovane klasike?

Geraint Thomas je letos dokazal, da je lahko konkurenčen, tudi Luke Rowe se postopoma razvija. Kaj pa bo na to porekel Oleg Tinkov, lastnik moštva Tinkoff Saxo bo na tritedenskih dirkah vse stavil na Rafala Majko in Alberta Contadorja. Potem je tu vsekakor Movistar z Nairom Quintano in Alejandrom Valverdejem ... Že zdaj lahko rečemo, da se nam obeta pestra sezona 2016.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ