Cipollini se pri 45 letih želi vrniti

Cipollini se pri 45 letih želi vrniti
06.03.2012 AVTOR: D. Z.
44-letni Mario Cipollini se v medijih vseskozi pojavlja. Tudi zato, ker s svojimi kolesi opremlja nekatere tako moške kot ženske ekipe, še posebej pa zato, ker medijem vedno ponudi sočne izjave. In Italijan tudi zdaj ni razočaral.

»Hočem se vrniti, nastopiti na Giru in biti del Guardinijevega vlaka,« je dejal Cipollini, ki s svojimi kolesi opremlja prav ekipo Farnese Vini Selle Italia, kjer vozi mladi Guardini, ki naj bi letos tudi prvič nastopil na eni izmed tritedenskih dirk.

 

Cipollini se je upokojil leta 2005, za kratek čas pa se je z ekipo Rock Racing vrnil tri leta kasneje. »Počutim se dobro in, kar je najbolj pomembno, imam veliko željo po trdem delu,« je še dejal Cipollini, ki bo 22. marca dopolnil 45 let.

 

Nekdanji svetovni prvak je priznal, da je trenutno pretežek, saj ima kar 90 kilogramov, kar je osem več kot v njegovih najboljših letih: »Vendar ne gre za maščobo, ampak samo mišice. Še posebej v rokah in trebušne mišice. Noge so prave. Sicer čutim rahle bolečine v kolenih in v hrbtu, vendar je motor še vedno dober in pripravljen na dirkanje.«

 

Ob morebitni vrnitvi bo tako pomagal kolesarju (Guardiniju), ki se je rodil samo 11 dni po Cipollinijevi prvi zmagi v profesionalni karavani. To je bilo daljnega leta 1989: »Guardini je nadarjen in dirka na mojih kolesih. Resnično bi bilo lepo, če bi bil eden izmed njegovih pomočnikov na letošnjem Giru. In, če bi mu pripravil sprint. Le koliko etap bi dobil?«

 

A Cipollini se bo ob morebitni vrnitvi soočil še z eno težavo. Vsak kolesar mora pred prvo dirko pol leta sodelovati v t. i. sistemu ADAMS. Torej sistemu za boj proti dopingu. »Super Mario« je že dejal, da je pri tem pripravljen sodelovati.

 

vir: cyclingnews.com

foto: sirotti

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ