Circus - Wanty Gobert z licenco CCC-ja prihaja v svetovno serijo

Circus - Wanty Gobert z licenco CCC-ja prihaja v svetovno serijo
30.09.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Belgijsko Pro moštvo bo v prihodnji sezoni naredilo še stopničko višje, ko bodo prevzeli licenco ekipe CCC in se preselili v svetovno serijo. A to ne bo združitev s poljsko ekipo, ki se je znašla v težavah.

Težave CCC-ja so dobro dokumentirane, koronavirus je močno omejil poslovanje poljske družbe, zato so že sredi sezone kolesarjem zmanjšali plače za 50 odstotkov in napovedali, da se poslavljajo od kolesarstva po sezoni 2020.

Lastnik Continuum Sporta Jim Ochowicz, ki nosi licenco svetovne serije, je poizkušal najti novega glavnega sponzorja, s katerim bi nadaljeval trenutno zgodbo, a mu ni uspelo. Tako se je moral ob koncu septembra predati, v podjetju Want You Cycling, ki upravlja z ekipo Circus - Wanty Gobert, pa je našel partnerja.

Lastniki Benoit Soenen, Christophe Wanty, Ronald Gobert in David Sauvage so že nekaj časa načrtovali vstop v svetovno serijo: »Trenutek je moral biti pravi, najprej smo želeli postaviti trdno strukturo ekipe za vstop med elito, zdaj so priložnost prepoznali tudi naši partnerji, ki nam želijo slediti. Zato smo ponosni, da prevzemamo UCI licenco svetovne serije, hkrati pa verjamem, da bomo dobro sodelovali tudi z Jimom Ochowiczem in Gavinom Chilcottom.«

Ochowicz je imel s podjetjem Continuum Sport najprej licencno elitne ravni z ekipo BMC Racing, pred lansko sezono je nadaljevanje zgodbe zagotovil CCC. Tokrat mu ni uspelo najti glavnega sponzorja, zato se kot alfa in omega ekipe umika, bo pa ostal v ekipi vsaj med prehodom v svetovno serijo in ji svetoval pri graditvi ogrodja, ki ga ekipa najvišje ravni potrebuje.

Ni še jasno, če bodo pri Circus - Wanty Gobertu ponudili pogodbo kateremu od kolesarjev, ki je letos nosil dres CCC-ja, glavni zvezdniki so si že poiskali nove delodajalce, v belgijski ekipi pa imajo zaenkrat pod pogodbo 19 kolesarjev. Glede na to, da je v težavah tudi NTT Pro Cycling, bi se na trgu lahko znašlo še nekaj velikih imen, tudi evropski prvak Giacomo Nizzolo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ