Circus prihaja med elito, Groenewegen končal sezono

Circus prihaja med elito, Groenewegen končal sezono
30.09.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tudi dobra novica iz kolesarskega sveta. Prokontinentalna ekipa Circus Wanty Gobert bo prevzela World Tour licenco moštva CCC in si tako zagotovila nastopanje na največjih dirkah.

Wanty prevzel licenco CCC
Že dlje časa je jasno, da moštva CCC z naslednjim letom ne bo več, vsaj ne v taki obliki. Moštvo s poljskim sponzorjem je lani prevzelo licenco razpadlega moštva BMC, letos pa se je glavni investitor odločil, da se zaradi posledic krize umakne. Glavni manager Jim Ochowicz je sicer poskušal najti novega glavnega sponzorja, a je bil pri tem neuspešen.

Očitno pa imajo dovolj velik proračun Belgijci. Podjetej Want You Cycling, ki vodi ekipo Circus Wanty Gobert se je odločilo, da odkupi World Tour licenco podjetju Continuum Sports, ki je letos upravljalo z ekipo CCC. To pomeni, da bodo Belgijci lahko brez upanja na posebna povabila nastopali na največjih kolesarskih dirkah - tudi na dirki po Franciji, kjer so občasno že nastopali, letos pa so ostali brez povabila.

"Trenutek je moral biti pravi. Struktura je pripravljena in naši partnerji so želijo z nami na to pot. Z dolgoletnimi izkušnjami, ki jih imata Jim Ochowicz in Gavin Chilcott bomo naredili vsem, da zagotovimo stabilnost tega projekta. Prepričan sem, da bo ta ekipa uspešna tudi v World Touru, tako kot je bila na prokontinentalni ravni in tako kot sta bili uspešni ekipi BMC in CCC," je dejal glavni menedžer z naslednjim letom nove World Tour ekipe Jean Francois Bourlart. Zaenkrat še ni jasno, katere kolesarje iz moštva CCC bodo vzeli v belgijsko ekipo. Očitno pa bo Ochowicz še naprej prisoten v kolesarstvu.

Groenewegen končal sezono
Se še spomnite hudega padca Fabia Jakobsena na dirki po Poljski? S spremembo smeri v zadnjem trenutku ga je zakrivil Dylan Groenewegen, ki je bil kasneje deležen številnih kritik, celo groženj. Jakobsen je utrpel hude poškodbe obraza.

Zdaj postopoma okreva in je v zahvalo, ker mu je rešil življenje že poslal pismo klubskemu kolegu pri moštvu Deceuninck Quick Step Florianu Senechalu. Ekipa Jumbo Visma pa je takoj zatem sporočila, da Dylan Groenwegen ne bo nastopal na tekmovanjih, vse dokler Mednarodna kolesarska zveza ne sporoči odločitve glede kazni. Zaenkrat odločitve očitno še ni, za televizijo NOS pa naj bi športni direktor Athur van Dongen potrdil, da bo nizozemski sprinter končal letošnjo sezono in na dirkah ne bo več nastopal.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ