"Čisti duh" Argos-Shimana na Touru 2013

"Čisti duh" Argos-Shimana na Touru 2013
15.12.2014 AVTOR: Matej Zalar
Dokumentarec "Clean Spirit" spremlja celotno ekipo Argos-Shimana predlani na Touru, snemalci pa so kolesarje lahko spremljali čisto povsod.
Argos-Shimano je bil leta 2013 ena mlajših ekip v WorldTouru, film pa za razliko od dela Chasing Legends, ki prikazuje Tour takrat še HTC Columbie, ni le hvalnica francoski pentlji, temveč prikazuje tritedensko trpljenje kolesarjev.

V glavnih vlogah sta, razumljivo, Marcel Kittel in John Degenkolb. Režiser filma Dirk Jan Roeleven je idejo dobil že leta 2010, vendar ekipa takrat na francosko pentljo ni dobila povabila, predlani pa so zamisel končno uresničili. Po dolgem obdobju posprodukcije so ga premierno prikazali v sklopu prireditve London Rides: Bicycles on Film, ki v angleški prestolnici poteka vsaka dva meseca.

Film predstavi pravo sliko Toura z veseljem ob zmagi in rumeni majici Marcela Kittla, trpljenjem ob poškodbah in težkih gorskih etapah, napornostjo transferjev in tritedenske selitve iz hotela v hotel ter veselje ob prihodu na Elizejske poljane, ko se kolesarji zavejo, da je končno napočil čas za pot domov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ