Članice BTC Cityja slavijo zmago

Članice BTC Cityja slavijo zmago
30.04.2016 AVTOR: D. Z.
Olena Pavljuhina, ki sicer vozi za moštvo BTC City Ljubljana je dobila drugo etapo na dirki Gracia Orlova. Polona Batagelj 13.

Na etapni dirki druge kategorije Gracia Orlova, na kateri nastopajo tudi kolesarke moštva BTC City Ljubljana je za nastopajočimi že druga etapa. Ta je bila dolga sto kilometrov. Organizatorji so pripraili etapo s kar petimi vzponi, vključno s ciljnim v Lichnovu. Vse je presenetila Azerbajdžanka Olena Pavljuhina, ki je slavila izjemno zmago po samostojnem pobegu.

Po več kot dveh urah in 50 minutah dirkanja je na cilj prišla z dvema minutama in 11 sekundami prednosti pred prvo zasledovalno skupinico. Druga je bila Ane Santesteban, tretja pa Shara Gillow. Skupina z najboljšimi je zaostala še za dodatne tri sekunde. V tej skupini je bila tudi Polona Batagelj, ki je zasedla 15. mesto.

Tik pred njo je etapo končala njena klubska kolegica Martina Ritter. Pavljuhina ima zdaj v skupnem seštevku 2:09 prednosti pred Aleno Amialiusik in sekundo več pred Ane Santesteban. Polona Batagelj je 12. Zaostaja za 2:27. Martina Ritter je 13., Laura Šimenc 66., Tanja Elsner 91., Urška Žigart pa 120.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ