Članice slabo, mladinca ob najboljših!

Članice slabo, mladinca ob najboljših!
25.09.2013 AVTOR: D. Z.
Alenka Novak in Sara Frece sta vožnjo na čas v Firencah končali v ozadju, mladinca Jon Božič in David Per pa tik za 20 mestom.
Tretji dan na svetovnem prvenstvu je bil dopoldne na sporedu mladinski kronometer. Jon Božič je dirko končal na 22. mestu, David Per pa je bil mesto slabši. Zmage se je veselil Igor Devraene. Drugi je bil Mathias Krigbau, tretji pa Zeke Mostov.

»Oba sta dosegla vrhunski uvrstitvi in povsem upravičila nastop. Več poudarka smo letos dali spomladanskim dirkam svetovnega pokala. Zato so ti rezultati največ, kar smo sposobni ta trenutek, « je povedal trener mladincev pri Adrii Mobilu Josip Radakovič, ki je povedal: »Sam kronometer je bil izredno tehnično zahteven, drugače pa zelo lep. Počutje je bilo dobro skozi celo dirko, « je dejal Božič, Per pa ga je dopolnil: »Z rezultatom sem zadovoljen. Prvi dve tretjini mi je šlo odlično, nekaj težav sem imel v zadnjem delu dirke, saj zaradi vetra nisem našel pravega ritma «.

Rezultati mladinci, 22 km:
1. Igor Decraene (BEL) 26:57
2. Mathias Krigbaum (DAN) +0:09
3. Zeke Mostov (ZDA) 0:21
-
22. Jon Božič (SLO) 1:17
23. David Per (SLO) 1:21

Članice v ozadju
Članice so morale prevoziti dobrih 20 kilometrov. S traso pa je najhitreje opravila Nizozemka Ellen Van Dijk. Ki je potrebovala 27 minut in 48 sekund. Druga je bila Linda Villmusen, tretja pa Carmen Small. Naša dvojica se ni ravno najbolj izkazala. Sara Frece je z zaostankom treh minut in 28 sekund zasedla 40. Mesto. Alenka Novak pa je bil 43. Izgubila je več kot pet minut.

Rezultati ženske, 22 km:
1. Ellen Van Dijk (NIZ) 27:48
2. Linda Villumsen (NZ) +0:24
3. Carmen Small (ZDA) 0:29
-
40. Sara Frece (SLO) 3:23
43. Alenka Novak (SLO) 5:01

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ