Članice v lovu za najboljšo slovensko uvrstitev

Članice v lovu za najboljšo slovensko uvrstitev
27.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na svetovnem prvenstvu nas do konca ločita samo še dve dirki. V soboto se bodo za predzadnji komplet medalj borile članice. Tudi tri Slovenke: Eugenia Bujak, Urška Žigart in Urša Pintar.

Pred članicami je 150 kilometrov dolga preizkušnja, ki se bo začela v Bradfordu. Karavana se bo podala na sever proti Yorkshire Dalesu. Na tej poti bodo morale kolesarke premagati vzpona Norwood Edge in Lofthouse. Nič posebnega nista. Na zaključne kroge bodo članice vstopile po dobrih stotih kilometrih dirkanja. Tu jih čakajo še trije krogi, ki smo jih že vajeni gledati v tem tednu.

Prve favoritinje so seveda Nizozemke. Lansko zmago bo branila Anna Van der Breggen. Na startu bodo tri Slovenke. Prvič bo na svetovnem prvenstvu slovensko reprezentanco zastopala Eugenia Bujak. Poleg nje bosta na startu še Urška Žigart in Urša Pintar. Najboljša slovenska uvrstitev je 22. mesto. Ta dosežek si lasti Pintarjeva. Kaj so Slovenke povedale pred dirko? V nadaljevanju …

Eugenia Bujak: Imam super dneve, ko lahko naredim vse, naslednji dan pa se lahko zgodi, da me boli koleno, mišice.
Cilj je dobro dirkati. Brez napak, in da pridem na kroge v glavni skupini. Vesela sem, da me je Slovenija sprejela in mi odprla vrata. Tu se počutim res dobro. Progo sem si ogledala tako z avtom kot tudi s kolesom. Je zelo zahtevna. Fizično in psihično. Vseskozi moraš biti osredotočen. Pričakujem zelo hiter tempo od začetka. Predvsem s strani Nizozemk in Američank. Iz kilometra v kilometer se bo delala naravna selekcija in prav mogoče je, da bo na kroge prišlo vsega 60 kolesark. Potem pa bodo v vsakem krogu napadi. Tam se bo dogajalo. Mislim, da bomo na krogih vse občutile, koliko moči smo uspele prihraniti predtem. Proga mi je res pisana na kožo, a zaradi poškodbe z začetka sezone težko pridem nazaj. Imam zelo nestabilno formo. Imam super dneve, ko lahko naredim vse, naslednji dan pa se lahko zgodi, da me boli koleno, mišice. Noga je kar 2,5 centimetra krajša in čutim, da ne pritiska isto močno. Morala bom še zelo trenirati in obiskovati na fizioterapije, če se želim povsem vrniti.

Urška Žigart: S Tadejem sva si želela ogledati progo, a je prišlo do prazne baterije na elektroniki.
Najprej sem bila z glavo že bolj pri počitku. Potem pa sem izvedela, da je prišlo do menjave in zdaj ta »reset« in še ena zares pomembna dirka. Zdaj sem zelo vesela, da sem tu, da lahko predstavljam Slovenijo. Seveda se bom potrudila. Drugače pa je forma še vedno na visokem nivoju. Mislim, da ne bom med tistimi, ki bodo najbolj trpele. Upam, da se bo to na rezultatu poznalo. S Tadejem sva si želela ogledati progo, a je prišlo do prazne baterije na elektroniki. Tako sva morala obrniti in se vrniti. Uspela sva videti tretjino proge. Videla sem en klanec, in če so ostali takšen kot je ta, bo kar zanimivo. So se kar potrudili pri izibiri selektivne proge.

Urša Pintar: Glede na dirke, na katerih smo nastopile, ne bi smele preveč zaostajati za vodilnimi.
Vsekakor je moje 22. mesto z Norveške največji uspeh na svetovnih prvenstvih. Vidim, da iz leta v leto napredujem in moj cilj je preseči to uvrstitev. Vsekakor je tudi Eugenia Bujak dobro pripravljena. Glede na dirke, na katerih smo nastopile, ne bi smele preveč zaostajati za vodilnimi. Progo sem si dobro ogledala. Same kroge smo vozili že v ekipni štafeti. Proga ni lahka. Mislim, da jo bo nekoliko otežil napovedan dež. Pričakujemo težko dirko. Morale bomo biti ves čas skoncentrirane in se voziti v ospredju. Morale bomo borbati za pozicije. Glede na to, koliko tekmovalk je na startu, bi lahko hitro prišlo do selekcije, in če nisi v ospredju, je škoda, če dirko izgubiš zgolj zaradi pozicije.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ