Col Collective končno tudi na slovitem Zoncolanu (VIDEO)

Col Collective končno tudi na slovitem Zoncolanu (VIDEO)
12.01.2016 AVTOR: Matej Zalar
Col Collective je v drugi sezoni nekoliko razširil svoja obzorja - po Grossglocknerju so se lotili še slovitega Zoncolana.
Verjetno enega najbolj znamenitih italijanskih vzponov, ki je pozornost javnosti dobil šele leta 2003 s prvim obiskom Gira, niti ni potrebno posebej predstavljati, saj so njegove številke naravnost brutalne. 

Gre za vzpon, ki leži le dobrih 200 kilometrov vožnje z avtomobilom iz Ljubljane, zato se na njem lahko preizkusijo tudi slovenski rekreativci. Dolg je resda le dobrih 10 kilometrov, podatki o naklonu pa nekoliko jemljejo upanje: povprečni znaša kar dobrih 11 odstotkov, v zadnjih osmih kilometrih pa kar 15 odstotkov!


uploadedPrva dva kilometra sta nekoliko lažja, nato pa že na tretjem kilometru sledi pravi pekel, ko se cesta vzpne s kar 22 odstotki in kolesarja hitro postavi na realna tla. Gilberto Simoni je Zoncolan opisal kot počasno smrt, umiranje na obroke, kar verjetno ni daleč od resnice.

Če se boste za boj z Zoncolanom vseeno odločili, se nanj dobro pripravite, saj tudi profesionalci uporabljajo vsaj 34x28 prenose. Tudi vsega hudega vajeni Mike Cotty se na posnetku močno zvira nad krmilom, ramena pa mu opletajo povsod okrog. Z Zoncolanom nedvomno ni šale!

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ