Col Collective: Mike Cotty v pirenejskem kraljestvu serpentin in jezer (VIDEO)

Col Collective: Mike Cotty v pirenejskem kraljestvu serpentin in jezer (VIDEO)
08.03.2016 AVTOR: Matej Zalar
Mike Cotty in ekipa Col Collective sta tokrat raziskovala vzpone v francoskih pirenejih. Cilj poti je bil Lac de Cap-de-Long.
Ime vam verjetno ne pomeni veliko, saj gre za enega manj znanih francoskih vzponov. Leži v bližini Tourmaleta, v gorskem masivu Neouvielle, ki skriva več kot 70 jezer, slapov in obilico odličnih, a svetu povsem neznanih vzponov.

Eden takih je tudi Lac de Cap-de-Long, na katerega se je Mike Cotty podal iz kraja Saint-Lary-Soulan. Dolg je skoraj 23 kilometrov, cesta se povzpne na višino 2161 metrov, na vrhu pa kolesarje pričaka ogromen jez, ki zadržuje 67 milijonov kubičnih metrov vode, in pa pogled na jezero Cap-de-Long.

Cesta je znana kot Route des Lacs, ali pot serpentin, nekatere pa imajo zelo zanimiva imena, od veveričje serpentine, do serpentine Edelweiss. Čudovita narava kar sama po sebi zbuja vprašanje: zakaj se na vzpon nikoli ne povzpne dirka po Franciji? ASO bi si to zagotovo želel, a vzpon leži v osrčju naravnega parka, zaradi česar organizatorji zelo težko pridobijo vsa potrebna dovoljenja za organiziranje dirke. Morda pa je tako še bolje in bosta narava ter jezero Cap-de-Long še dolgo neokrnjena kraljevala v Pirenejih.Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ