Colbrelli pred kronometrom vendarle našel pot na vrh

Colbrelli pred kronometrom vendarle našel pot na vrh
02.06.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Bahrain Victorious

Po dveh drugih mestih je Sonny Colbrelli blestel v težkem šprintu v tretji etapi in se zanesljivo veselil etapne zmage na dirki po Dofineji. Danes kolesarje čaka kratek posamični kronometer.

Če so v prvih dveh etapah dirke po Dofineji blesteli ubežniki, je bil med največjimi osmoljenci Sonny Colbrelli, ki je očitno najhitrejši šprinter letošnje dirke, a se je moral dvakrat sprijazniti z drugim mestom in zmago v skupinskem šprintu.

V tretji etapi pa ekipe napake niso ponovile, ubežniki so bili ujeti že precej pred ciljem in začel se je boj za položaje v ospredju. Manj kot 20 kilometrov pred ciljem je prišlo do padca v glavnini, na tleh se je znašel tudi Guillame Martin, ki je s pomočjo ekipnih kolegov v Cofidisu kar nekaj časa lovil priključek, na koncu pa je vendarle končal v glavnini in ni izgubil časa pred odločilnimi etapami dirke.

Šprint je bil zahteven, 850 metrov pred ciljem je kolesarje čakalo krožišče, nato pa se je cesta začela vzpenjati in tokrat so odločale močne noge, ne največja hitrost. Alexander Kristoff je bil v najboljšem položaju 250 metrov pred ciljem, a mu je zmanjkalo moči, Sonny Colbrelli pa je počakal nekoliko dlje in na koncu uspel odbiti tudi napad Alexa Aranburuja za prvo etapno zmago na dirki po Dofineji.

»Končno zmaga! Zadnjih deset kilometrov je bilo zelo hitrih in zelo težkih, v zadnjem kilometru pa je bil naklon med 6 in 7 odstotki. Najprej sem sledil Kwiatkowskemu, nato pa je močno pospešil Aranburu in takrat sem se pognal za njim. Zadnji dve etapi sta bili zelo težki zaradi pobegov, tokrat pa me je ekipa pripeljala v dober položaj in veselim se zmage,« je povedal Colbrelli.

Rumene majice sicer ni oblekel, dve sekundi naskoka pred njim je ohranil Lukas Postlberger, danes pa se bo vrstni red pri vrhu temeljito premešal, saj kolesarje čaka 16,4 kilometra dolga posamična vožnja na čas. Trasa je precej razgibana, kolesarje čakajo štirje vzponi, a pri nobenem naklon ne preseže šestih odstotkov, tako da bodo tudi odseke navkreber kolesarji lahko premagali z visokimi hitrostmi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ