Colnago in Eroica bosta s partnerstvom proslavila bogato italijansko tradicijo

Colnago in Eroica bosta s partnerstvom proslavila bogato italijansko tradicijo
08.03.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Colnago

Kolesa Ernesta Colnaga so v kolesarskem svetu izjemno zaželjena, tako zaradi svoje kvalitete kot tudi zaradi neprekosljive italijanske tradicije. Zato je skoraj logično, da bo Colnago postal partner slovite L'Eroice po vsem svetu.

Že 25 let se v Toskani na vsako prvo oktobrsko nedeljo na pot po makadamskih poteh odpravijo kolesarji na sloviti L'Eroici, kolesarskem dogodku leta za vse navdušence nad kolesarsko zgodovino. Ustanovitelj Giancarlo Brocci si je L'Eroico leta 1997 zamislil kot dogodek, ki slavi trpljenje in podvige kolesarjev iz prve polovice prejšnjega stoletja.

Tako je nastal kolesarski maraton, kjer rezultat res ni v ospredju, so pa vsi tekmovalci na štartu opremljeni z retro opremo, prevladujejo volneni dresi, košarice na pedalih in seveda stara in izjemno renovirana kolesa, ki so središče vsega dogajanja na L'Eroici. 

Ker je dogodek postal izjemno priljubljen, so ga razširili po celem svetu, od ZDA do Južne Afrike in seveda širom Evrope. 

Zdaj se dogodku kot partner pridružuje še Colnago, njihova kolesa so stalnica na maratonih, v naslednjih treh letih pa bodo uradni partner dogodka. »Colnago je znamka šampionov, pretekli in zdajšnji zmagovalci so svoje največje uspehe doživljali na Colnagih. Zato je sodelovanje z L'Eroico za našo znamko povsem naravno, kot piti vodo iz bidona,« pravi Alessandro Brambila, ki pri Colnagu skrbi za promocijo znamke po svetu. 

»Ernesto Colnago je združeval svojo strast s svojim delom in ustvaril znamko, ki je postala simbol kolesarskega sveta. Bil je vse: tekmovalec, mehanik, pomočnik, navijač, menedžer ekipe in ikona, ki jo v svetu kolesarstva poznajo vsi. Zato sploh ni bilo možnosti, da naše partnerstvo ne bi uspelo,« pa je bil ob novici vesel Brocci, ustanovitelj Eroice. 

V letošnji sezoni bo Colnago partner naslednjih maratonov:

29. april

Nova Eroica California

Cambria – Kalifornija

ZDA

1. maj

Eroica California

Cambria – Kalifornija

ZDA

7. maj

Nova Eroica South Africa

Montagu – Cape Winelands

JAR

7. maj

Eroica South Africa

Montagu – Cape Winelands

JAR

22. maj

Eroica Japan

Kitakaruizawa

Japonska

29. maj

Eroica Montalcino

Montalcino (SI)

Italija

5. junij

Eroica Hispania

Haro – La Rioja

Španija

18. junij

Nova Eroica Switzerland

Sion – Valais

Švica

2. julij

Eroica Limburg

Valkenburg - Limburg

Nizozemska

6. in 7. avgust

Eroica Britannia

Goodwood

VB

27. avgust

Eroica Germania

Eltville – Rheingau

Nemčija

3. september

Eroica Dolomiti

San Candido (BZ)

Italija

1. In 2. oktober

L’Eroica

Gaiole in Chianti (SI)

Italija

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ