Colnago nadomestil Merido

Colnago nadomestil Merido
05.10.2016 AVTOR: D. Z.
V naslednji sezoni se bo zdaj Lampre Merida preimenovala. Novo ekipo zaenkrat poznamo pod imenom TJ Sport. Vozili bodo kolesa Colnago

Lampre Merida, kot jo poznamo letos, v naslednji sezoni ne bo več obstajala. Merida odhaja v novoustanovljeno bahrajnsko ekipo, menedžer Giuseppe Saronni pa je dobil nove vlagatelje. Zatekel se je na Kitajsko. In ekipa se zdaj imenuje TJ Sport. To bo prva kitajska World Tour ekipa. Za Lampre Merido letos vozijo kar štirje Slovenci.

Marko Kump, Jan Polanc, Matej Mohorič in Luka Pibernik. Zaenkrat je jasno, da bo ekipo zapustil Pibernik. S Polancem pa so Italijani že podaljšali pogodbo. Sponzorji sicer prihajajo s Kitajske, a ekipa bo še vedno imeli močan italijanski pridih. Zdaj je jasno, da tudi pri opremi. Merido bo namreč zamenjala legendarna italijanska znamka Colnago. Podjetje, ki prihaja iz Cambiaga, mesta blizu Milana. Letos so njihova kolesa uporabljali člani Gazprom Rusvela. Zanimivo. Kolesa Colnago je večji del svoje kariere uporabljal tudi Saronni.

Colnago je v preteklosti sponzoriral tudi ekipe, kot so Mapei, Europcar, ženko Wiggle High 5 … Zdaj pa bo prek ekipe očitno poskušal prodreti še na kitajski trg. Kolesarji naj bi uporabljali model C60 in nov model Concept aero bike. »Ko me je obiskal Beppe, sem vedel, da je čas, da se vrnem na najvišjo raven. V tem projektu vidim prav posebno prihodnost. Sicer je bil razočaran, da je do vsega tega prišlo tako pozno, saj je želel v ekipo privabiti zares nekaj zvezdniških kolesarjev. A za to bomo imeli še čas, « je dejal Colnago.

Ekipa zaenkrat še ni razkrila glavnega sponzorja, cilj pa bo promocija kolesarstva na Kitajskem. Šlo bo za fundacijo, v katero se bo stekal denar različnih sponzorjev: »V 20 dneh so zbrali 120 milijonov evrov. Med sponzorji so tudi Alibaba, J-one in Wanda Sport. Gre za boj, kdo bo postal glavni sponzor ekipe, « je očitno sladke skrbi pojasnil Saronni. Slednji je pohitel in podaljšal pogodbi z Ruijem Costo in Diegom Ulissijem. Tudi Sacha Modolo in Louis Meintjes bosta ostala. Med novimi pridobitvami so Ben Swift, Darwin Atapuma, Andrea Guardini in Marco Marcato.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ