Colnago V2R

Colnago V2R
21.03.2019 AVTOR: Matej Zalar, Foto: Tit Košir

Colnago C64 je bolid, ki vzbuja pozornost na vsakem metru ceste. Ko sem osedlal sicer manj izstopajočega, a še ostrejšega V2R, pa sem ugotovil, da ne gre le za mufne in obliko cevi.

isok. V2R pa je prišel pod mojo zadnjico v velikosti 48 s, kar mi je precej bolj ustrezalo. V2R ima seveda nekoliko daljši in nižji sprednji trikotnik, ob tem opozarjam, da je glavna cev nekaj milimetrov – odvisno od velikosti okvirja – krajša kot pri modelu V1R, položaj pa tako še nekoliko agresivnejši. Colnago prilagaja različnim velikostim tudi dolžino obverižnih cevi in tako so pri velikosti 48 s dolge komaj 402 milimetra oziroma 6 milimetrov krajše kot pri enako velikem C64. Ker je sprednji trikotnik pri C64 in V2R enako dolg, lahko torej pričakujemo boljšo odzivnost, a tudi manj umirjeno vožnjo, skratka, bolj dirkaško nastrojenost.

Za štiri tisočake dobite na kolesu mehansko Ultegro z maksi kompaktno gonilko 52/36 in prijetnim zadnjim verižnikom 11-30. Kokpit je aluminijast, krmilna opora je pri tej velikosti dolga 90 milimetrov, sam bi izbr

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ