Colnagov Prototipo uradno razkrit

Colnagov Prototipo uradno razkrit
10.06.2022 AVTOR: DZ, vir: Colnago

Dolgo se je govorilo in ugibalo. Tudi Tadeja Pogačarja so mnogi že opazili na črno pobarvanem Colnagu. Zdaj pa je uradno. Prihaja Colnago Prototipo.

Od tega konca tedna naprej bodo kolesarji moštva UAE Team Emirates imeli tudi uradno na voljo nov model kolesa Colnago. Poimenovali so ga Prototipo. Pri cyclingweekly pišejo, da še ni jasno, če to pomeni, da bo iz prodaje izpadel Colnago V3RS, torej model, s katerim je Pogačar prišel do največjih uspehov.

Pri Colnagu so pri razvoju novega modela kolesa zatekli po pomoč h Norvežanu Torrgnyju Fjeldskaaru. Ta je že sodeloval pri Cannondalu in BMC. Iz Colnaga so sporočili, da so pri izdelavi uporabljali povsem nove metode, po katerih so predtem naredili že model C68.

Zadnjih pet preizkusnih modelov, ki so se razlikovali le v podrobnostih so preizkušali tudi kolesarji moštva UAE.

In na teh kolesih bodo nastopali od danes naprej. Želja proizvajalca?

Da pride do zaključne verzije tega modela, ki ga bo potem tudi lansiral na trg. Zdi se, da gre pri okvirju za bolj ostre robove. Ekipa bo očitno ostala pri krmilu Deda Alanera. Več podrobnosti bo znanih v prihodnjih dneh. Po vsej verjetnosti pa bodo tudi kolesarji iz ekipe UAE, ki bodo nastopili na Dirki po SLoveniji, uporabljali to kolo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ