Commuter X4 - luč, ki varuje kolesarje in opozarja voznike

Commuter X4 - luč, ki varuje kolesarje in opozarja voznike
28.04.2014 AVTOR: Nejc Grilc
Londončan Ed Ward je razvil nahrbtno kolesarsko luč, ki s pomočjo svetlečih trakov kolesarje dela bolj vidne, vozniki pa lažje ocenijo razdaljo, obseg in hitrost kolesarja pred seboj.

Če želite naročiti svojo luč Commuter X4, lahko donirate sredstva na Kickstarterju preko spodnje povezave - www.kickstarter.com/projects/ commuterx4/commuter-x4-the-wea rable-fibre-optic-bike-light?r ef=live 

Commuter X4 je namenjen predvsem za uporabo v mestni vožnji, možno pa ga je nositi na hrbtu, ali pa ga namestiti na nahrbtnik.

Ker se ne sveti le luč, temveč so osvetljeni tudi nosilni trakovi, imajo vozniki več točk, v katere lahko usmerijo pogled. Tako veliko lažje ocenijo velikost kolesarja pred seboj, kako hitro se giblje in kolikšna je razdalja med njima.

Ker jo nosimo na hrbtu, nas z njo lažje opazijo tudi vozniki tovornjakov, ki večkrat lahko spregledajo podsedežno luč zaradi višjega sedeža v tovornjakih. Luč se polni prek USB-ja, v polni pripravljenosti pa zdrži dobre štiri ure.

Če jo nastavimo na način, ki je varčen z energijo, naj bi zdržala okrog 15 ur, so pa trakovi zelo odsevni tudi takrat, ko luči ne delujejo.

Lahko se odločimo, da bomo uporabljali zgolj centralno luč, ali pa zgolj svetleče trakove, saj je izdelka možno ločiti, vendar proizvajalci priporočajo skupno uporabo, ki zagotavlja večjo varnost na kolesu.

Za luč Commuter X4 je Ed Ward iz podjetja Veglo prejel tudi drugo nagrado na letošnjem britanskem šovu izumiteljev dodatne opreme – “gadgetov ”. Podjetje Veglo načrtuje tudi izdelavo drugih kolesarskih luči, sredstva za zagon proizvodnje Commuter X4 pa zbirajo na Kickstarterju.

Svojo luč lahko dobite za donacijo v višini 39 evrov, proizvodnja pa naj bi, če bo zbiranje sredstev uspešno, stekla septembra.

Predstavitev izdelka:
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ