Consonnijeva v šprintu presenetila favorizirane tekmice

Consonnijeva v šprintu presenetila favorizirane tekmice
31.03.2022 AVTOR: N. Gr., foto: FB

Tudi ženska izvedba dirke Dwars Door Vlaanderen je bila, tako kot moška, izjemno razburljiva. Kljub seriji napadov je odločal šprint, v katerem je bila najhitrejša 22-letna Chiara Consonni.

Ženska različica dirke je bila letos nekoliko lažja kot v minulih sezonah, z manj vzponi, zato smo pričakovali šprint glavnine. A so imele kolesarke drugačne načrte, dvakrat je z nevarnim in dolgim napadom poizkušala razpoložena Brodie Chapman, ko se ji je v drugem poizkusu pridružila še Floortje Mackaij, je njun pobeg že izgledal nevarno.

A so imele kolesarke v glavnini vendarle več moči in pred zadnjimi desetimi kilometri so njun pobeg nevtralizirale. Nato smo videli serijo poizkusov napadov, tudi evrospke prvakinje Ellen van Dijk, a je bilo v glavnini vedno dovolj interesentk za šprint, da pobegi niso zdržali do ciljne črte v Waregemu.

Po 120 kilometrih je tako odločal težak šprint, v katerem se je cesta vzpenjala. Ker je bilo dirkanje res silovito, so bile kolesarke povsem na koncu z močmi, največ pa jih je prihranila 22-letna Chiara Consonni, ki je za las ugnala Julie de Wilde in Eliso Chabbey.

Edina Slovenka je bila spet Eugenia Bujak, ki ji takšne razgibane dirke s šprintom manjše skupine načeloma zelo ustrezajo, a letos še ni v pravi formi. Na koncu je na 35. mestu zaostala 1:41.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ