Contador bi kariero zaključil v lastni ekipi; potrebuje 20 milijonov

Contador bi kariero zaključil v lastni ekipi; potrebuje 20 milijonov
17.02.2016 AVTOR: Matej Zalar
Alberto Contador je v nedavnih intervjujih za Cyclingnews in španski El Mundo razkril, da si kariero želi končati v lastni ekipi. Za to pa bo moral hitro poiskati glavnega sponzorja.
Alberto Contador je lani napovedal, da bo po letošnji sezoni v vsakem primeru končal kariero. Zdaj pa pušča vrata za nadaljevanje vsaj nekoliko odprta, saj je izpostavil dve pogoja za nadaljevanje kariere: če bi se mu ponesrečil nastop na Touru, bi morda lahko poizkusil še enkrat leta 2017, ali pa če bi lahko kariero zaključil s svojo ekipo.

A Contadorjeva naloga nikakor ne bo lahka. Razmišlja le o ekipi, ki bi dobila World Tour licenco, za kar naj bi po ocenah njegovega brata Frana Contadorja potrebovali okrog 20 milijonov dolarjev. Tinkoff in Sky imata še 10 milijonov dolarjev višji proračun, povprečje v World Touru pa se giblje okrog 15 milijonov na sezono.

Hkrati je zelo ozko tudi časovno okno, v katerem mora Contador sestaviti ekipo, če želi, da bo ta konkurenčna. Uradnih rokov sicer ni, vendar se vsi najboljši kolesarji za pogodbo dogovorijo že pred poletjem, zato bo moral Španec ukrepati zelo hitro. Po ocenah brata imajo na voljo 45 dni, da si zagotovijo glavnega sponzorja in začnejo pogovore s potencialnimi kandidati za mesto v ekipi.

"Če bomo naredili ekipo, bo šlo za zelo konkurenčno moštvo, ki se bo na Touru potegovalo za zmago. Ne želim, da bi šlo za eksperiment. Trenutno ocenjujem, da je približno 50 odstotkov možnosti, da nam projekt uspe. Če ne bo šlo, bomo nadaljevali z mojo fundacijo, saj želim kolesarstvu vrniti vsaj toliko, kot je kolesarstvo dali meni," je možnosti komentiral Contador.

Contadorjeva poteza vsekakor prihaja ob pravem času. Oleg Tinkov je že napovedal, da se po letošnji sezoni umika iz kolesarstva, in čeprav menedžer ekipe Stefano Feltrin išče novega sponzorja, bi Contador z lahkoto prepričal marsikatero veliko ime, da se mu pridruži pri novem projektu. Vsekakor bomo zelo kmalu videli, ali bo Špancu projekt uspel. 
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ