Contador dolguje skoraj pol milijona evrov Uciju in Wadi

Contador dolguje skoraj pol milijona evrov Uciju in Wadi
25.10.2012 AVTOR: D. Z.
Contadorjev primer s clenbuterolom očitno še ni povsem zaključen. UCI in WADA namreč zahtevata, da jim Alberto Contador povrne sodne stroške.
Alberta Contadorja je Mednarodno športno razsodišče v primeru pozitivnega vzorca na clenbuterol spoznalo za krivega in ga kaznovalo z odvzemom rezultatov od Toura 2010 naprej. Poleg tega pa ga je še kaznovalo s polletno prepovedjo nastopanja.

Contador je kazen prestal, se zato moral odpovedati nastopu na Giru, Touru in olimpijskih igrah, a kasneje na spektakularen način dobil domačo Vuelto. Zdaj je v javnost prišla novica, da Svetovna protidopinška agencija in Mednarodna kolesarska zveza od Contadorja zahtevata, da ta poravna sodne stroške. Ti znašajo kar 450 tisoč evrov.

Contador je plačilo zavrnil, saj je poudaril, da ga je Nacionalna disciplinska komisija spoznala za nedolžnega, Wada in Uci pa sta se odločili, da primer popeljeta na Razsodišče. "Potem, ko so me doma spoznali za nedolžnega, sta se Uci in Wada zatekli na Cas. Takrat je šlo za nov proces, zato naj kar oni prevzamejo plačilo svojih stroškov," je odločen Contador.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ