Contador na prvo mesto postavlja Bernala

Contador na prvo mesto postavlja Bernala
20.05.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Če bi moral imenovati največjega favorita, bi zagotovo rekel Egan Bernal," je dejal Alberto Contador.

Seveda je govora o dirki po Franciji. Prestavljena je na 29. avgust. Končala se bo 20. septembra. Alberto Contador pa je eden izmed največjih mojstrov za tritedenske dirke. Kariero je nedavno končal, a je še vedno zelo prisoten v karavani. Predvsem kot strokovni sodelavec Eurosporta. To tudi pomeni, da zelo sledi trenutnemu dogajanju. Seveda se vse vrti okrog prestavljene dirke po Franciji.

"Če bi moral imenovati največjega favorita, bi zagotovo rekel Egan Bernal. Ob sebi ima mončno ekipo in že zdaj kaže, da je odrasel. Tako na dirkah kot izven njih," je dejal Alberto Contador. Španec se je ustavil tudi pri Chrisu Froomu, ki se vrača po hudi poškodbi:

"Froome še vedno lahko dobi Tour. Tako kot Bernal dobro ve, kako priti do zmage." In prav to je izpostavil pri kolesarji Jumba Visme. Nizozemska ekipa namerava na Tour oditi s tremi kapetani: Primož Roglič, Steven Kruijswijk in Tom Dumoulin. Contador pravi, da nihče izmed teh treh Toura še ni zmagal:

"Zato Primoža Rogliča in Toma Dumoulina postavlja na stopničko nižje. Toura še nista dobila." A vendar je Dumoulin že dobil dirko po Italiji, pa bil že drugi na Touru. Primož Roglič pa je ob krstnem nastopu dobil lansko dirko po Španiji, bil tretji na dirki po Italij in predlani ob etapni zmagi Tour končal na četrtem mestu.

Do prve etapne zmage na dirki po Franciji pa je leta 2017 prišel tako, da je za sabo na Galibierju pustil tudi Contadorja. Contador je izpostavil še Naira Quintano, ki ima za sabo odličen začetek sezone: »Nanj malokdo stavi, vendar pa je sezono začel izjemno. Na vzponih je bil nepremagljiv. Slediti mu ni mogel nihče in še vedno lahko dobi Tour.« Dirka po Franciji se bo končala 20. septembra.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ