Contador veliki zmagovalec, Malori ugnal "velikane" ure resnice

Contador veliki zmagovalec, Malori ugnal "velikane" ure resnice
18.03.2014 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador je dobil dirko Tirreno-Adriatico, zadnjo etapo - dobrih 9 km dolg kronometer - je dobil Adriano Malori.

Na dirki Tirreno-Adriatico je bila na sporedu še zadnja, sedma etapa. Tokrat so se morali kolesarji podati na 9,2 km dolgo posamično vožnjo na čas v San Benedettu del Trontu.

Že pred začetkom je bilo jasno, da končne zmage Albertu Contadorju ne more nihče več vzeti. Zato pa je bil zanimiv boj za drugo mesto v skupnem seštevku in predvsem za etapno zmago.

Za to so se potegovali številni vrhunski kolesarji v tej disciplini. A na ravninski preizkušnji je najhitreje drvel domačin, nekdanji svetovni prvak v kategoriji do 23 let Adriano Malori. Sicer član španskega Movistarja je progo premagal v desetih minutah in 13 sekundah.

Še najbolj se mu je približal Švicar Fabian Cancellara, ki je zaostal za šest sekund. Bradley Wiggins je bil pet sekund počasnejši. Aktualni svetovni prvak Tony Martin je bil s 15 sekundami zaostanka četrti.

Kristjan Koren je z zaostankom 37 sekund zasedel 18. mesto, Jani Brajkovič je bil 135. Alberto Contador je na koncu ohranil dve minuti in pet sekund prednosti pred Nairom Quintano, za dodatnih devet sekund je zaostal Roman Kreuziger. Sledili so še Peraud, Arredondo, Pozzovivo, Kišerlovski, Moreno, Scarponi in Nieve. Jani Brajkovič je dirko končal na 62. mesto, Kristjan Koren pa na 70.

Tirreno-Adriatico, končni vrstni red
1. Alberto Contador Velasco (Špa) Tinkoff-Saxo 25:28:45
2. Nairo Alexander Quintana Rojas (Kol) Movistar Team 2:05
3. Roman Kreuziger (Cze) Tinkoff-Saxo 2:14
4. J.ean-Christophe Peraud (Fra) AG2R La Mondiale 2:39
5. Julian David Arredondo Moreno (Kol) Trek Factory Racing 2:54
6. Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale 3:04
7. Robert Kišerlovski (Hrv) Trek Factory Racing 3:09
8. Daniel Moreno Fernandez (Špa) Team Katjuša 3:16
9. Michele Scarponi (Ita) Astana Pro Team
10. Mikel Nieve Ituralde (Špa) Team Sky 3:19
62. Jani Brajkovič (Slo) Astana 30:47
70. Kristjan Koren (Slo) Cannondale 33:13

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ