Contador: Armstronga ponižali in linčali brez novih dokazov, Schleck je za nov začetek!

Contador: Armstronga ponižali in linčali brez novih dokazov, Schleck je za nov začetek!
25.10.2012 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador in Andy Schleck sta na predstavitvi dirke po Franciji nekaj besed namenila tudi Lanceu Armstrongu in odvzetim sedmim zmagam.
Nekdanji Armstrongov klubski kolega, kasneje konkurent, vsekakor pa daleč od tega, da bi bil njegov prijatelj Alberto Contador se je tokrat postavil na Armstrongovo stran. "V določenih trenutkih je prišlo do popolnega pomanjkanja spoštovanja do Lancea. Iz mojega zornega kota je bil ponižan in linčan. Uničili so ga. V Združenih državah je kolesarstvo popularno samo po njegovi zaslugi. Če poznajo Tour, potem gre zahvala za to prav njemu," je dejal Contador.

Tudi njemu so zaradi pozitivnega vzorca odvzeli zmago na Touru 2010. Leto prej pa je dirkal v Astani in z Armstrongom sta kot moštvena kolega na Touru zasedla prvo in tretje mesto. Leta 2007 pa je Contador prav v dresu Discovery Channela in pod vodstvom Johana Bruyneela dobil prvi Tour de France.

"Ljudje govorijo o Lanceu, vendar proti njemu niso zbrali nobenega novega dokaza. Nobenega. Zanesli so se na pričanja iz leta 2005. Spoštujem odločitev vsakega kolesarja, vendar bi raje videl, da bi spregovorili nekoliko prej," je še dejal Contador in poudaril, da se je kolesarstvo zelo spremenilo: "Vseskozi moramo javljati, kje se nahajamo. Nadzor je na najvišjem možnem nivoju."

Contador je še zaključil, da se morajo navijači zavedati, da lahko zdaj kolesarji zmagujejo na največjih dirkah brez uporabe nedovoljenih pripomočkov. Njegov največji konkurent od leta 2009 do 2011 na dirki po Franciji Andy Schleck.

"Mislim, da moramo potegniti črto. To je preteklost. Kaj se je zgodilo v preteklosti ne moremo pozabiti. To je težko. To je slabo in odvratno, vendar moramo naprej. Ne samo kolesarji, ampak tudi ljudje iz ozadja, ki so morda vlekli niti," je dejal Andy Schleck in dodal: "Mlajša generacija, sem štejem tudi sebe, nima nič s to preteklostjo, vendar smo na nek način tudi žrtve. Zato pravim. Ne smemo pozabiti, kaj se je zgodilo, ampak se iz tega nekaj naučimo in pojdimo naprej."
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
-BLAŽ- 25.10.2012 00:13

A zdej bo pa Andy norca delal. Najbrž še ne ve, da ima brata Francka.

FAUSTO 25.10.2012 08:08

...pa fotra Đonija, ki je bil ikona dopinških afer:)

DusanK 25.10.2012 13:01

""Contador je še zaključil, da se morajo navijači zavedati, da lahko zdaj kolesarji zmagujejo na največjih dirkah brez uporabe nedovoljenih pripomočkov""
Hehe Conti zgleda nekaj ve. Zdaj lahko, prej pa očitno ni bilo možno. zapečateno

Ker se domine podirajo bi zdaj radi naredili game over, zresetirali tekmovanja in začeli znova, tokrat brez dopinga, a z neomejenim številom življenj.
Japaja!
Če te 1x dobijo bi moral biti dopingiranec izključen iz vseh pomembnih tekem, ne pa, kot nagrado za kesanje, zgolj polletno prepoved. Novodobni kvizlingi. 
S takimi mora biti za večno konec, the end, finito, ende...

kovit 25.10.2012 20:58

No meni se  zdijo besede fantov v stilu : ok ,srali smo ga ....gremo dalje brez svinjarije; preprosto enkratne. kaj bi še hoteli več. To, da se zavedajo svinjarij je več kot polovica do ozdravitve kolesarskih glav.
To je za čas v katerem je laž način življenja zelo zelo veliko.
Jaz jim želim lepši in poštenejši kruh. 
Če pa so to samo besede s figo v žepu....potem.... jim (nam) ni pomoči.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ