Contador: Armstronga ponižali in linčali brez novih dokazov, Schleck je za nov začetek!

Contador: Armstronga ponižali in linčali brez novih dokazov, Schleck je za nov začetek!
25.10.2012 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador in Andy Schleck sta na predstavitvi dirke po Franciji nekaj besed namenila tudi Lanceu Armstrongu in odvzetim sedmim zmagam.
Nekdanji Armstrongov klubski kolega, kasneje konkurent, vsekakor pa daleč od tega, da bi bil njegov prijatelj Alberto Contador se je tokrat postavil na Armstrongovo stran. "V določenih trenutkih je prišlo do popolnega pomanjkanja spoštovanja do Lancea. Iz mojega zornega kota je bil ponižan in linčan. Uničili so ga. V Združenih državah je kolesarstvo popularno samo po njegovi zaslugi. Če poznajo Tour, potem gre zahvala za to prav njemu," je dejal Contador.

Tudi njemu so zaradi pozitivnega vzorca odvzeli zmago na Touru 2010. Leto prej pa je dirkal v Astani in z Armstrongom sta kot moštvena kolega na Touru zasedla prvo in tretje mesto. Leta 2007 pa je Contador prav v dresu Discovery Channela in pod vodstvom Johana Bruyneela dobil prvi Tour de France.

"Ljudje govorijo o Lanceu, vendar proti njemu niso zbrali nobenega novega dokaza. Nobenega. Zanesli so se na pričanja iz leta 2005. Spoštujem odločitev vsakega kolesarja, vendar bi raje videl, da bi spregovorili nekoliko prej," je še dejal Contador in poudaril, da se je kolesarstvo zelo spremenilo: "Vseskozi moramo javljati, kje se nahajamo. Nadzor je na najvišjem možnem nivoju."

Contador je še zaključil, da se morajo navijači zavedati, da lahko zdaj kolesarji zmagujejo na največjih dirkah brez uporabe nedovoljenih pripomočkov. Njegov največji konkurent od leta 2009 do 2011 na dirki po Franciji Andy Schleck.

"Mislim, da moramo potegniti črto. To je preteklost. Kaj se je zgodilo v preteklosti ne moremo pozabiti. To je težko. To je slabo in odvratno, vendar moramo naprej. Ne samo kolesarji, ampak tudi ljudje iz ozadja, ki so morda vlekli niti," je dejal Andy Schleck in dodal: "Mlajša generacija, sem štejem tudi sebe, nima nič s to preteklostjo, vendar smo na nek način tudi žrtve. Zato pravim. Ne smemo pozabiti, kaj se je zgodilo, ampak se iz tega nekaj naučimo in pojdimo naprej."
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ