Contador: Mislil, da bodo pri Movistarju vrnili uslugo

Contador: Mislil, da bodo pri Movistarju vrnili uslugo
11.09.2016 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador je v zadnji gorski etapi izgubil boj za tretje mesto na dirki po Španiji, potem pa je zgolj pripomnil, da je pričakoval pomoč Movistarja.

Chavesova izjemna poteza
Esteban Chaves je bil pred sobotno zadnjo gorsko etapo na dirki po Španiji četrti. Za tretjim Albertom Contadorjem je zaostajal za minuto in 11 sekund. V soboto pa je Kolumbijcu uspel izjemen podvig.

Na predzadnjem vzponu je napadel, na spustu ga je počakal pomočnik Howson, potem pa je Chaves nadaljeval proti cilju in uspel nadoknaditi zaostanek za Contadorjem. Na koncu si je privozil 13 sekund prednosti. Alberto Contador je ob napadu hitro ostal sam, brez pomočnikov. Potem mu je nekaj pomoči nudil Jurij Trofimov, ki je bil član ubežne skupine in je počakal Contadorja. A to ni bilo dovolj.

Kako je, če dirkaš sam ...
»Ekipa me je podpirala, kolikor me je le lahko, a v gorah sem pogrešal pomoč, « je priznal kapetan razpadajočega moštva Tinkoff. Namignil pa je: »Naučil sem se še nekaj več o tem, kako je, če moraš dirkati sam. Precej lažje je, če te podpira moštvo, kot je Sky. «

Sicer je Contador priznal, da je v boju za tretje mesto sam naredil napako, ker ni takoj sledil Chavesu: »Menil sem, da je predaleč do cilja, zato nisem šel. « Obenem je računal tudi na pomoč Movistarja. Zakaj? Contador je bil pobudnik akcije, v kateri si je Quintana prejšnji teden privozil odločilno prednost pred Froomom v boju za rdečo majico.

Čestitke boljšim ...
»Mislil sem, da mi bodo po tistih etapi do Formigala pomagali tudi pri Movistarju. Vendar se ni izšlo po mojih željah. Čeprav sem govoril z Alejandrom Valverdejem, mi niso želeli pomagati pri lovljenju Chavesa. Škoda. Tistega dne pa so izkoristili razliko, ki sem jo sam ustvaril. « Contador je vseeno čestital prav vsem trem, ki so ga prehiteli, a na poseben način:

»Čestitam Nairu za zmago, Froomu za dirkanje in bolj kot Chavesu sami Orici za njihovo taktiko. « Obenem pa je ocenil tudi svoje dirkanje na tej Vuelti. Nenazadnje je branil lansko zmago: »Nad tem, da sem izgubil boj za stopničke nisem tako razočaran kot sem nad tem, da dirke nisem dobil. Ampak, ko zmagaš, se prav veliko ne naučiš, ko izgubiš pa se naučiš precej več. To mi bo pomagalo v naslednji sezoni. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ