Contador: Naslednje leto bom vse stavil na Tour

Contador: Naslednje leto bom vse stavil na Tour
25.07.2011 AVTOR:
Albero Contador je dirko po Franciji končal na petem mestu. Sicer je letos že dobil italijanski Giro, vseeno pa je od Toura pričakoval precej več. Nenazadnje ni uspel slaviti nit v eni od etap.
Vendar Španec zaradi tega ni pretirano razočaran. Raje, kot da bi objokoval zamujene priložnosti, raje se je že ozrl v prihodnost.

»To, da se mi ni uspelo uvrstiti na oder za zmagovalce, mi je pustilo grenak priokus. Zato bom v naslednji sezoni imel zgolj en cilj. Dobiti dirko po Franciji,« je dejal Alberto Contador in svojo odločitev tudi pojasnil:

»Zato, ker je to najpomembnejša dirka na svetu. Pozor. Zelo sem bil vesel, da sem lahko slavil zmago na tako spektakularni dirko, kot je bil letošnji Giro, vendar je bil prav Giro tako zahteven, da se nisem mogel dovolj dobro pripraviti na Tour. Zato se bom v naslednji sezoni osredotočil zgolj na dirko po Franciji.«

Seveda pa je njegov nastop še kako vprašljiv. Alberto Contador mora najprej počakati na dokončno razsodbo Mednarodnega športnega razsodišča v Lozani. Tam ga še vedno lahko spoznajo za krivega, čeprav je v svojo nedolžnost že uspel prepričati Špansko kolesarsko zvezo.

Pozitiven vzorec na Clenbuterol je Contador oddal na lanskem Touru, od takrat pa je zmagoval na številnih dirkah. Najprej na dirki po Murciji, kasneje na dirki po Kataloniji, med najprestižnejše zmage v tej sezoni pa si lahko šteje dve etapni zmagi na dirki po Italiji. To dirko je prepričljivo dobil tudi v skupnem seštevku.

»Veseli smo, da smo v Pariz prišli z vsemi devetimi kolesarji in s Contadorjem, ki se je boril do zadnjega. Na dirko smo prišli zmagati, vendar nam to zaradi različnih okoliščin ni uspelo. Optimistično zremo v prihodnost in naslednje leto bomo spet tukaj, spet z namenom, da zmagamo. Za nami je izjemen Tour,« pa je na Elizejskih poljanah dejal športni direktor Saxo Banka Bradley McGee.

»Kot gledalec ne bi mogel zahtevati več. Skupni zmagovalec ni bil znan vse do predzadnje etape. Nekaj težav je bilo predvsem na področju varnosti, kot na primer na vzponu na Alpe d'Huez. Zato upam, da bodo organizatorji na Touru 2012 še bolj poskrbeli za varnost,« je še zaključil McGee.

foto: sirotti
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ