Contador: Nekaj "Pantanijevega" v meni

Contador: Nekaj "Pantanijevega" v meni
05.11.2017 AVTOR: D. Z.
"Pride trenutek, ko moraš analizrati svoje življenje. Kolesarstvo je predstavljajo velik del mojega življenja, velika strast. Ni pa bilo to vse," pravi upokojeni Alberto Contador.

Alberto Contador pravi, da je odločitev dokončna. Dirka po Španiji je bila njegova zadnja prava tekmovalna preizkušnja. Kasneje je nastopil še na nekaterih revijalnih dirkah, a ostaja neomajen.

Kariere je konec. V zanimivem intervjuju za italijanski časopis Gazzetta dello Sport je Contador že dejal: “Bil sem vesel zadnjih 15 let. Dal sem več kot stoodstotkov. Ves čas sem posvetil temu športu, zdaj pa bom lahko preostanek življenja živel in užival. Kot profesionalec treniraš tudi takrat, ko počivaš. Tudi po štirih urah treninga moraš biti pazljiv. Kaj ješ, koliko počivaš. To so majhne stvari, ki ti pomagajo do zmag. Postaneš suženj detajlov. S psihološkega vidika je zelo težko. Vsega tega sem se naveličal.

Potem pa je Contador v intervjuju razveselil še Italijane. Najprej s tem, ko je znova izpostavil, da mu je njihov Giro najljubša tritedenska dirka z najboljšimi navijači. Potem pa še s tem, ko je dejal, da je bil njegov vzornik italijanski hribolazec Marco Pantani. “Gledal sem ga po televiziji in preučeval njegove vožnje. Z njim se je na dirki lahko zgodilo marsikaj. Napadel je tudi daleč pred ciljem. Vedno je prebudil čustva. V kronometru je lahko izgubil tri, štiri minute, naslednji dan pa je že poskušal vse nadoknaditi. Dobil je Giro in Tour, navijači pa so ga oboževali, kot bi dobil pet Girov in pet Tourov. Tako navdušujočega kolesarja še ni bilo. Zame ni bil kar nekdo. Bil je spoštovanja vreden kolesar. Morda je bilo nekaj tistega Marcovega duha tudi v meni. Bil sem kolesar, ki se ni prilagajal. Raje sem tvegal in izgubil vse v upanju, da bi zmagal, kot pa da bi se zadovoljil z drugim mestom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ