Contador: Nična toleranca do dopinga!

Contador: Nična toleranca do dopinga!
25.11.2012 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador je v intervjuju za francosko televizijo spregovoril o dirki po Franciji in tudi o boju proti dopingu.
"Veljati mora nična toleranca. O tem mogoče govorim manj kot preostali kolesarji, vendar je jasno, da v kolesarstvu ne sme biti prostora za tiste, ki goljufajo," je v intervjuju dejal Contador. Obenem pa je bil jasen, da je bil sam neupravičeno kaznovan. Zaradi pozitivnega dopinškega testa na Clenbuterol so mu namreč odvzeli zmago na Touru 2010 in Giru 2011, obenem pa se je moral zaradi prepovedi nastopanja odpovedati francoskemu Touru 2012.

"Zmage, ki so mi bile odvzete? Zato, da sem dobil Tour de France 2010 in Giro 2011 sem delal pošteno. Da so mi odvzeli zmage. To jemljem kot veliko krivico. Armstrong? Moje besede so bile slabo interpretirane. Ko sem dejal, da nam bo nekoliko manjkal, sem se hecal. Če je spoznan za krivega, potem je prav, da ga kaznujejo," je še dejal Contador. Obenem se je obregnil tudi ob boj za Pro Team licenco.

Moštvo Saxo Bank je namreč še nima, saj njegove točke - zaradi pravila, da se zaradi dopinga kaznovanemu kolesarju še dve leti po preteku kazni točk ne šteje -, ki jih je dosegel z zmago na Vuelti ekipi ne pomagajo. Tako je Saxo Bank, kjer bo vozil tudi Marko Kump, ena izmed ekip, ki še trepeta za licenco. Če je Bjarne Riis ne pridobi, potem se bo s Prokontinentalno ekipo prek posebnih povabil poskušal prebiti na največje dirke.

V tem primeru pa se na povabila velikokrat čaka vse do zadnjega trenutka. Contador pa je jasen. Želi si nastopiti na Touru: "Na Touru bi rad nastopil tudi zato, ker sem ga že letos moral izpustiti. Ampak, če bom za povabilo izvedel dva meseca prej, potem je jasno, da tja ne bom odšel. Če se hočeš na tako dirko dobro pripraviti, potem moraš imeti dovolj časa."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ