Contador: Obdobje, ki si ga bom zapomnil za vedno!

Contador: Obdobje, ki si ga bom zapomnil za vedno!
06.08.2012 AVTOR: D. Z.
"Ne vem, če je olajšanje prava beseda. Vendar se veselim dirkanja, ker je to tisto, kar rad počnem," je Alberto Contador med drugim dejal na novinarski konferenci pred začetkom dirke Eneco Tour.
Težki dve leti
Na tej dirki se bo Alberto Contador po odsluženi kazni zaradi pozitivnega vzorca na clenbuterol vrnil v kolesarsko karavano. "Zadnji dve leti sta bili težki, saj so ljudje govorili različne stvari o meni. Na srečo imam ob sebi prijatelje in družino. Po njihovi zaslugi nisem potreboval strokovne pomoči. On so tisti, ki so me vzpodbujali," je na novinarski konferenci dejal Contador.

29-letni Španec se zaveda, da mora čim hitreje najti tisti pravi tekmovalni ritem, če želi kasneje dobiti tudi dirko po Španiji. Prav kot priprava na Vuelto mu bo tudi služila etapna preizkušnja Eneco Tour.

Obdobje, ki si  ga bo zapomnil za vedno
"Teh šest mesecev je bilo zelo težkih in to obdobje si bom zapomnil za vedno. Trenutno sem v tem delu sezone ravno tako utrujen kot prejšnja leta, saj sem zelo trdo treniral. V tem času sem kolesarstvo še vedno doživljal kot del mojega življenja, vendar ne, kot samo moje življenja. Ta izkušnja mi bo v prihodnosti pomagala, ko se bom moral soočiti s težkimi preizkušnjami."

Contador se je v nadaljevanju novinarske konference še zahvalil Bjarneju Riisu in ekipi Saxo Bank, ki mu je stala ob strani. Obenem pa je moral odgovarjati tudi na vprašanja o boju proti dopingu in predvsem o nenapovedanih dopinških kontrolah.

Uživati ob povratku
"V kontrole verjamem. V zadnjih mesecih sem imel kar nekaj dopinških kontrol, nikoli pa se nad tem nisem pritoževal. Vseeno pa bi rad videl, da bi se nekatere stvari spremenile in izboljšale. Jasno je, da je ta zakonodaja zastarela. Vse pomembne institucije se tega zavedajo, vendar ničesar ne storijo."

Contador je še dejal, da si je ogledal marsikatero etapo letošnje dirke po Franciji, poudaril pa je, da je to dirko videl iz povsem drugačnega zornega kota kot v preteklih letih. Dejal je še, da se ne vrača z željo po maščevanju: "Ne. V tem povratku hočem samo uživati in dosegati čim boljše rezultate."

vir: alberto contador
foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ