Contador: Pogačarju lahko uspe dvojček

Contador: Pogačarju lahko uspe dvojček
26.04.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Alberto Contador je tudi dodal svoje mnenje o tem, če lahko Tadeju Pogačarju letos uspe osvojiti Giro in Tour.

“Vsekako mu lahko uspe. Na Giru ne vidim pravega tekmeca, glede Toura pa je vprašanje, v kakšni formi bo prišel Jonas Vingegaard, če ga bomo tam sploh videli,” je prepričan Alberto Contador. Španec, ki je dobil vse tri tritedenske dirke je zdaj strokovni reporter pri Eurosportu.

Poleg tega je tesno vpet v ekipo Polti Kometa. Contador je tudi eden izmed tistih, ki je dobil vse tri tritedenske dirke. Dvojčka Giro-Tour se je lotil, a neuspešno. Je pa zato dobil Giro in Vuelto v isti sezoni. Glede Pogačarjevega podviga pa je izpostavil še: “Želim poudariti še, da če mu uspe dobiti Giro in Tour, potem bi moral poskušati spisati še zgodovino in nastopiti še na Vuelti. Fantje so zdaj dobri že zelo mladi in zares se mi zdi noro, da bi lahko take napore zdržali 20 let.”

Pogačar Vuelte nima v načrtu, želi pa osvojiti mavrično majico. Dobiti Giro, Tour in potem postati še svetovni prvak. To je do zdaj uspelo samo dvema kolesarjema. To sta bila Stephen Roche in Eddy Merckx. Contador pa je še prepričan, da živimo v zelo lepem obdobju za kolesarstvo: “Imamo Pogačarja in Vingegaarda za Tour. Oba sta zmagala po dvakrat. Bomo pa sedaj videli, kako dober bo Vingegaard po tistem zares hudem padcu. Poleg njunih dvobojev imamo še rivalstvo med Van Aertom in Van der Poelom. To so vse razlogi, da je kolesarstvo vredno spremljati.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ