Contadorjev povratek stal več kot dva milijona evrov?

Contadorjev povratek stal več kot dva milijona evrov?
12.12.2012 AVTOR: D. Z.
Mednarodno športno razsodišče je objavilo, da mora Alberto Contador Uciju in Wadi plačati "samo" 37.500 evrov sodnih stroškov. Precej manj od zahtevanega.
Mednarodna kolesarska zveza je zahtevala, da jim Alberto Contador za sodne stroške – Alberto Contador je bil spoznan za krivega, potem ko so mu v vzorcu našli sledi Clenbuterola – povrne 137 tisoč evrov. Svetovna protidopinška agencija pa je zahtevala še precej več. Po podatkih španskega časopisa El Pais naj bi Wada hotela kar 308 tisoč evrov. Vsega skupaj torej kar 445 tisoč evrov.

A španski kolesar, ki je medtem že odslužil vsega polletno kazen, obenem so mu odvzeli tudi zmagi na Touru in Giru, bo plačal precej manj. Razsodišče je sporočilo, da bo moral za stroške odšteti 37.500 evrov. El Pais še poroča, da bo s tem zgolj povrnil stroške, ki sta ga v njegovem primeru imeli prej omenjeni organizaciji, medtem ko naj bi Contador za na koncu neuspešno dokazovanje nedolžnosti porabil okrog 700 tisoč evrov.

Obenem pa bo moral Contador Mednarodni kolesarski zvezi plačati še obvezno vsoto denarja, ker se je po prestani kazni vrnil v kolesarsko karavano. Vsak »grešnik «, ki se vrne mora namreč odšteti znesek, ki naj bi znašal okrog 70 odstotkov njegove plače. V Contadorjevem primeru naj bi Španec moral Uciju tako vrniti okrog 2,4 milijona evrov.

Iz Razsodišča pa so zdaj sporočili, da je UCI zahteval za umaknitev tega primera, ker je med vpletenima prišlo do dogovora. Za kakšno vsoto sta se UCI in Contador dogovorila ostaja skrivnost.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ