Contadorju kronometer in četrtič še dirka, Špilak 8.

Contadorju kronometer in četrtič še dirka, Špilak 8.
09.04.2016 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador je veliki zmagovalec dirke po Baskiji. Dobil je tudi zaključni kronometer. Simon Špilak na koncu osmi.

56. dirka po Baskiji se je končala s 16,5 km dolgim posamičnim kronometrom v Eibarju. Pred tem kronometrom je vodil Sergio Luis Henao, ki pa je imel vsega šest sekund prednosti pred Albertom Contadorjem. Dirka je bila še kako odprta tudi zaradi majhnih zaostankom ostalih kolesarjev. Trasa kronometra je bila nadvse razgibana, tako da so do izraza še najbolj prišli kolesarji, ki se dobro peljejo na vzponih. Alberto Contador je vožnjo na čas prepeljal najhitreje. V 29 minutah in 13 sekundah.

Drugi čas je postavil Nairo Quintana, ki je za Špancev zaostal za vsega pet sekund. Tretji čas pa je postavil do te etape vodilni Sergio Luis Henao. A zaostal je preveč, da bi obdržal majico vodilnega. Izgubil je namreč 18 sekund. Sledili so še Adam Yates, Samuel Sanchez, Thibaut Pinot, Rui Costa, Joaquim Rodriguez in Pello Bilbao. Simon Špilak je z zaostankom 1:31 zasedel 13. mesto. Jan Polanc je zaostal za dve minuti in 18 sekund, kar je bilo dovolj za 34. mesto. V skupnem seštevku Je Alberto Contador slavil že četrto zmago v skupnem seštevku dirke po Baskiji.

Tokrat je Sergia Henaa ugnal za 12 sekund. Na tretje mesto se je z zaostankom 37 sekund zavihtel Nairo Quintana. Sledijo Thibaut Pinot, lanski zmagovalec Joaquim Rodriugez, Samuel Sanchez in Rui Costa. Simon Špilak se je po dobri vožnji na čas prebil tudi med deseterico. Dirko je končal na osmem mestu. Za zmagovalcem pa je zaostal za dve minuti in 47 sekund.Za njim so bili še Lawson Craddock, Wilco Kelderman, Louis Vervaeke, Mikel Landa … Jan Polanc je dirko končal na 37. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ