Continental predstavlja 48 V elektromotor za električna kolesa

Continental predstavlja 48 V elektromotor za električna kolesa
13.07.2017 AVTOR: Vladimir Pakrac
V električno-kolesarske vode se je pred časom podal tudi gumarski gigant Continental. Nemci pa sedaj na trg udarno prihajajo tudi z novim 48 voltnim elektromotorjem z avtomatskim menjalnikom.

Pri Continentalu so vse večje zanimanje za e-kolesa vzeli nadvse resno in preučili študijo po kateri naj bi do konca leta 2023 globalna prodaja električno gnanih koles presegla kar 40 milijonov prodanih enot. Nemška kolesarska zveza (ZIV) je pripravila poročilo, po podatkih katerega naj bi prodaja v nemčiji v letu 2016 znašala kar 600 000 prodanih e-koles, prodaja pa se je glede na leto poprej povišala za kar 13%. Glede na podatke poročila naj bi skupna številka e-koles v nemčiji že presegla 3 milijone. Posel je posel, Nemci pa Nemci, zato so se pri Continentalu odločili prenesti svoje bogate izkušnje iz sveta avtomobilizma tudi na trg električnih koles. 

Tako bodo pri gumarju iz Hanovra na letošnjem Eurobike-u, v koncu septembra, predstavili popolnoma nov, po svoje revolucionoren, 48-voltni elektromotor, ki bo na kolesu asistiral človeškemu pogonu. Znanje pri zasnovi enote, so pri Continentalu črpali iz modela, ki so ga razvili za vgradnjo v avtomobilska modela Renault Scenic in Grande Scenic. E-kolesom prilagojena in izpopolnjena enota torej konec leta prihaja tudi na kolesa, mnogo zanimanja pa bo zagotovo namenjenega brezstopenjskemu avtomatskemu CVT menjalniku, ki bo skrbel za gladko prestavljanje in nemoten prenos moči na zadnje kolo. 

Več kmalu na .conti-ebike-system.com

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ