Copeland in McQuaid prihajata v Mitchelton Scott

Copeland in McQuaid prihajata v Mitchelton Scott
01.07.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Brent Copeland, nekdanji vodja Bahrain Meride, ki je sodeloval pri njeni ustanovitvi, bo vodil ekipo Mitchelton Scotta, v vodstveno strukturo pa prihaja tudi Darach McQuaid. Rošade so posledica neuspelega prevzema s strani Manuele Fundacion.

Ekipa Mitchelton Scott se je v minulem mesecu znašla v novicah, ko so objavili, da bo nov sponzor malo znana fundacija Manuela Fundacion, ki bo prevzela ekipo. Da je posel že uraden, so objavili tudi na spletni strani ekipe, čez dva dni pa je lastnik ekipe in licence svetovne serije Gerry Ryan objavil, da je prevzem padel v vodo in da zaenkrat ekipa ostaja Mitchelton Scott.

Kaj točno je šlo v zadnjem trenutku narobe, še ni znano, bojda pa naj bi se zataknilo pri tem, da je Manuela Fundacion želela odkupiti licenco in prevzeti ekipo, Ryan pa je pričakoval, da prihajajo le kot glavni sponzorji. Španci so kasneje ponujali kar 10 milijonov evrov za nakup licence, a je Ryan ostal neomajen, da z njimi zagotovo ne bo več posloval in projekt Manuela Fundacion je dokončno padel v vodo.

Kot se pri takšnih poslih rado zgodi, neuspela poteza ni ostala brez posledic. Od Mitchelton Scotta se je moral posloviti soustanovitelj in menedžer Shayne Bannan, ki je vodil poizkus prevzema Manuele Fundacion, in Alvaro Crespi, ki je imel eno od vodilnih vlog v ekipi. Zato pa v avstralski kolektiv prihaja Brent Copeland, menedžer z dolgoletnimi izkušnjam, ki je pomagal tudi pri ustanavljanju Bahrain Meride in jo vodil do lanskega prihoda Roda Ellingwortha na vrh vodstvene piramide Bahrain McLarna. Copeland je prej deloval tudi pri Lampreju in MTN – Qhubeki.

V ekipo prihaja tudi Darach McQuaid, mlajši brat nekdanjega predsednika UCI Pata McQuaida, ki je sodeloval pri organizaciji štarta Gira na Irskem leta 2014 in SP 2015 v Richmondu. Zdaj se bo preizkusil v vlogi predsednika ekipe, predstavljal naj bi vez med Ryanom in Copelandom.

V eni najbolj priljubljenih ekip v pelotonu se tako začenja novo obdobje, vsaj za naslednjo sezono imajo obstoj še zagotovljen, saj je Ryan obljubil, da bo sredstva prispeval iz svojega žepa, če ne najdejo novega glavnega sponzorja. Dobrodošla novica za njihove kolesarje, tudi Luko Mezgeca, je tudi to, da se jim bodo z avgustom njihove plače vrnile na pogodbeno dogovorjeno raven.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ