Coppi e Bartali: Adria Mobil, Grega Bole, Marko Pavlič in v zadnjem trenutku Matej Mugerli

Coppi e Bartali: Adria Mobil, Grega Bole, Marko Pavlič in v zadnjem trenutku Matej Mugerli
23.03.2016 AVTOR: D. Z.
Pisali smo že, da bodo v teh dneh kolesarji Adrie Mobila nastopali na dirki Coppi e Bartali. Pridružil pa se jim bo tudi Matej Mugerli. Pa še Pavlič in Bole.

Kot smo že pisali, se bo etapna dirka Coppi e Bartali – gre za dirko prve kategorije – začela 24. marca. Na sporedu bo pet etap, tudi prav poseben ekipni kronometer, na katerem se bodo ekipe razdelile na dve ekipi. A, o tem smo že pisali. Zdaj je jasno, da bo na startu nekdanji zmagovalec dirke po Franciji Bradley Wiggins, ki v Italijo prihaja s svojo ekipo. V dresu Skya se bo sploh prvič v tej sezoni predstavil Mikel Landa. Španec je Skyeva nova okrepitev.

Do zdaj je imel težave z zdravjem, tako da bo to to sploh njegova prva dirka v letošnji sezoni in v novem dresu. Vse pa stavi na italijanski Giro. Sicer pa bodo pri Skyu veliko stavili tudi na Sebastiana Henaa. Omenimo še kolesarje, kot so Francisco Mancebo, Franco Pellizotti, Aleksander Kolobnjev … Prišli bodo tudi člani Dimension Date. In Slovenci? Spet bodo nastopili člani Adrie Mobila. Lani sta bila Domen Novak in Primož Roglič 19. oziroma 20.

Letos bo postava Adrie Mobila naslednja: Radoslav Rogina, Jure Golčer, Matej Drinovec, Kristijan Fajt, Domen Novak, Gorazd Per, Jon Božič in Matej Mesojedec. Manjkala bosta Gašper Katrašnik in David Per, ki sta aktivna v dresu slovenske reprezentance do 23 let. »Kljub temu, da nismo popolni, pričakujem enega kolesarja med prvo deseterico. Računam, da se bo Domen Novak potegoval za belo majico, ki jo nosi najboljši mladi kolesar, « je dejal športni direktor Adrie Mobila Boštjan Mervar.

Na dirki, ki se bo začela v kraju Gatteo bodo nastopali še trije Slovenci. V dresu Nippo Vini Fantini se bo na startu predstavil Grega Bole, ki je edini Slovenec, ki mu je letos na dirki prve kategorije uspelo zmagati. Omenimo še Marka Pavliča v dresu Cycling Academy. V zadnjem trenutku pa so povabilo na dirko prejeli še pri moštvu Synergy Baku. Dva Azerbajdžanca (Asadov, Averin), dva Hrvata (Kvasina, Rumac) Grk (Tamouridis), Rus (Pozdnijakov), Ukrajinec (Surutkovič) in Matej Mugerli.

To so kolesarji, ki bodo zastopali ekipo na dirki, posvečeni dvema legendama Coppiju in Bartaliju. »Reči, da je ta dirka za nas velik cilj, bi bilo preveč optimistično za kontinentalno ekipo, kot smo mi. A s kolesarjem, kot je Mugerli, ki je že pokazal, kako dober občutek ima, nas ni treba prezgodaj odpisati. World Tour in ekipe s Prokontinentalno licenco bodo tam nadzirale potek dirke. Naša naloga je, da izkoristimo vsakršno ponujeno priložnost, « je dejal glavni menedžer azerbajdžanske ekipe David McQuaid.

McQuaid je še poudaril, da želi predvsem, da bi dirko končali brez poškodb, saj jih čaka zelo pomembno obdobje. Seveda z vrhuncem, ki bo na domačin tleh - govorimo o dirki po Azerbajdžanu. Omenimo še Hrvata Kvasino, ki je lani to dirko Coppi e Bartali končal na tretjem mestu. Pred njim sta bila samo zmagovalec Louis Meintjes in Ben Swift: »Lani mi je uspelo presenetiti številne ljudi. Trenutno se odlično počutim. Z močnimi nogami in srečo lahko presežem tiste dosežke. V tem norem kolesarskem svetu je vse mogoče. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ