Cortina prinesel veselje Bahrain McLarnu, danes na vrsti Tratnik

Cortina prinesel veselje Bahrain McLarnu, danes na vrsti Tratnik
11.03.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

V tretji etapi dirke Pariz Nica se je nadaljevalo dirkanje v vetru in dežju, šprint za zmago pa je presenetljivo dobil Ivan Cortina in razveselil Bahrain McLaren. Danes priložnost za Tratnika.

Jan Tratnik in Ivan Garcia Cortina v Franciji. FOTO: Jan Tratnik/FB

Letošnja Pariz Nica se je nadaljevala tako, kot smo je bili navajeni že v zadnjih letih in tudi prvih dveh letošnjih etapah. Nadaljeval se je bočni veter in tudi dež, tokrat pa vseeno pred zaključkom do večje selekcije ni prišlo in odločal je klasični šprint.

Zasedba v Franciji je zelo močna, zato je bilo temu primerno veliko nervoze, kar se je poznalo 200 metrov do cilja, ko se je Hugo Hofstetter zapletel v Caleba Ewana, v ograji pa je zato pristal Sam Bennett. Ivan Cortina je našel luknjo in odprl šprint, cesta se je rahlo vzpenjala, dobrih 100 metrov pred ciljem, zadržal pa je tudi nalet Petra Sagana, ki prihaja v vrhunsko formo pred klasikami.

Vodilni Max Schachmann se je uspel izogniti vsem težavam in je varno končal v glavnini ter zadržal rumeno majico. Že danes bi se vrstni red lahko nekoliko premešal, na sporedu je namreč posamični kronometer.


V Franciji je tudi Jan Tratnik, ki bo imel na kronometru proste roke, da pokaže svojo formo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ