Covid-19: Okužena Kruijswijk in Matthews

Covid-19: Okužena Kruijswijk in Matthews
13.10.2020 AVTOR: DZ

Giro. Prost dan. 571 testov na Covid-19. Osem okuženih. Od tega dva kolesarja - Steven Kruijswijk in Michael Matthews. Mitchelton Scott in Jumbo Visma zapuščata dirko po Italiji.

11. in 12. oktobra. Torej na dneva prost dan in že v nedeljo po etapi so na dirki po Italiji izvedli napovedana testiranja na Covid-19. Testirali so celotno karavano. Skupno so opravili kar 571 testov. Rezultati pa? Osem članov celotne karavane je okuženih z novim koronavirusom.

Ostanimo najprej pri osebju. Gre za kar štiri člane moštva Mitchelton Scott, tako da lahko iščemo povezavo tudi z okuženostjo Simona Yatesa, ki je pred dnevi prav zaradi pozitivnega vzorca na Covid-19 zapustil Giro. Potem so tu še po en član osebja iz moštev AG2R La Mondiale in Ineos Grenadiers.

In še kolesarji! Dva sta pozitivna na Covid-19. Prihajata pa iz Jumbo Visme in Sunweba. Iz Jumbo Visme so že takoj potrdili, da gre za njihovega aduta za skupni seštevek Stevena Kruijswijka. Športni direktor Addy Engels je potrdil, da so ponoči prejeli obvestilo o pozitivnem vzorcu, in da so zjutraj opravili še dodatno testiranje.

Nizozemci so pol ure pred startom 10. etape medijem sporočili tudi, da z dirko po Italiji ne bodo nadaljevali, in da zapuščajo Giro, saj želijo poskrbeti za zdravje svojih kolesarjev in osebja.

Iz Sunweba so se tudi oglasili in sporočili, da gre v njihovem primeru za glavnega aduta v sprintih Michaela Matthewsa, ki tako tudi predčasno zapušča dirko po Italiji. So se pa oglasili tudi iz moštva z največ okuženimi. To je Mitchelton Scott. Vodstvo ekipe je sporočilo, da ekipa zapušča dirko po Italiji.

"V ponedeljek zvečer smo bili seznanjeni s tem, da imamo večje število okuženih v ekipi. Zdaj se bomo osredotočili na zdravje osebja in kolesarjev in na to, da jih varno prepeljemo v karanteno," je v izjavi za javnost dejal glavni menedžer Brent Copeland:


"Ker želimo ravnati odgovorno do vseh vpletenih smo se odločili, da zapuščamo Giro. Na srečo so vsi okuženi asimptomatski ali pa imajo lažje znake. Vendar pa je zdravje na prvem mestu. Organizatorjem in karavani želimo, da srečno pripeljajo do konca tudi ta Giro in se že veselimo vrnitve v sezoni 2021."Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ