Črni dnevi za kolesarstvo: Nova žrtev je 22-letnik

Črni dnevi za kolesarstvo: Nova žrtev je 22-letnik
29.03.2016 AVTOR: D. Z.
O tem, da je Daan Myngheer prejšnji teden doživel srčni napad smo že pisali. Ponoči pa je izgubil življenje.

Daan Myngheer je v prvi etapi dirke Criterium International doživel srčni napad, potem ko je že po 25 kilometrih dirkanja izgubil stik z glavnino. Komaj 22-letnega kolesarja moštva Roubaix Lille Metropole so hitro prepeljali v bolnišnico v mestu Ajaccio. Tam so ga pri življenju ohranjali v umetni komi, preminil pa je v ponedeljek zvečer.

»Sporočamo, da je umrl naš Daan. Zadnjo dirko je izgubil, potem ko se je boril kot pravi šampion. Umrl je ob 19.08. Prisotna pa ta bila njegova starša in partnerica Emely. Sočustvujemo s starši, sestro Fleur in Emely in celotno družino. Počivaj v miru, šampion, « so sporočili iz ekipe. Pri časopisu L'Equipe so razkrili, da naj bi imel Myngheer težave s srcem že leta 2014.

A kasnejši pregledi niso pokazali nobenih anomalij. Zato, da je lahko leta 2016 prejel Prokontinentalno licenco je moral opraviti testiranja tako v Belgiji kot v Franciji. Črni dnevi za kolesarstvo se tako nadaljujejo, saj se je v nedeljo na dirki Gent-Wevelgem smrtno ponesrečil kolesar moštva Wanty Groupe Gobert Antoine Demoitie.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ