Čustveno srečanje Armstronga in Ullricha

Čustveno srečanje Armstronga in Ullricha
29.09.2021 AVTOR: DZ, vir: Lance Armstrong in Sirotti

Če bi te dni bili na Majorki, bi prav lahko srečali dva nekdanja šampiona, zdaj bi lahko rekli padla šampiona. Lance Armstrong in Jan Ullrich sta se srečala na tem otoku.

"Bog mi je dal to delo in ta talent. Z mano je ali nič ali na polno. Zdaj treniram vsak dan in pijem vodo. Z alkoholom in drogami sem prenehal pred tremi leti."



Lance Armstrong že vrsto let ob pomoči Georgea Hincapieja in Johana Bruyneela pripravlja podkast The Move o kolesarstvu in profesionalnih dirkah. Trenutno pa se mudi na Majorki, kjer je pripravil posebno druženje za tiste, ki so želeli kolesariti z njim. Obenem je na Majorko povabil tudi nekoč velikega tekmeca Jana Ullricha.

Zdaj sta očitno zelo dobrega prijatelja. Jan Ullrich je doživel živčni zlom leta 2018 in od takrat ni več nastopal v javnosti. Avgusta 2018 ga je Armstrong tudi obiskal v psihiatrični bolnišnici, zdaj pa sta se spet srečala. "Pred tremi leti sem imel velikega težave, potem pa si me obiskal. Bil sem zelo vesel, da si prišel. Bil sem kot Pantani. Skorajda mrtev. Potem pa sem si opomogel. Zdaj imam ob sebi dobre prijatelje, tudi tebe, ki ste mi pomagali pri vrnitvi. Sem zelo srečen," je v podkastu priznal Ullrich.

Marco Pantani, ki je leta 1998 dobil Giro in Tour, je bil eden izmed resnejših tekmecev obeh in je takrat Ullricha tudi premagal na Touru. Kasneje pa je leta 2004 umrl zaradi prevelikega odmerka kokaina. Ullrich je leta 1997 dobil Tour de France, potem pa je bil v senci Lancea Armstronga, ki je spet priznal: " Ti si mi spremenil življenje. Izzval si me. Tebe smo se bali. Ostali so menili, da so resni tekmeci, a samo ti si poskrbel za neprespane noči."

Ullrich je v podkastu še razkril, da je izgubil občutek, kaj ga je v življenju res osrečevalo. Sem zdaj spada tudi kolesarstvo: "Kolesarstvo je dobro zame. Družiš se s prijatelji. Ljubezen. Otroci. Družina. Na vse to sem pozabil. To je bila moja težava." V podkastu je Armstrong priznal, da je med kolesarjenjem na Majorki zelo trpel ob vožnjah z Janom Ullrichom, čeprav ima Nemec očitno še nekaj odvečnih kilogramov.

Obenem je Ullrich tudi priznal, da sprva ni želel priti na Majorko, saj ni prav veliko kolesaril in je menil, da ni dovolj pripravljen: "Bog mi je dal to delo in ta talent. Z mano je ali nič ali na polno. Zdaj treniram vsak dan in pijem vodo. Z alkoholom in drogami sem prenehal pred tremi leti. Živim zdravo, dekle kuha zdravo hrano." Na Majorki sta Armstrong in Ullrich podoživela nekaj znamenitih trenutkov, kot je “pogled (The Look)” na Alpe d’Huez in stisk roke, ko je Ullrich priznal Armstrongu premoč.

Seveda so Američanu kasneje odvzeli vseh sedem zmag na Touru, a zgodbe ostajajo. Mnogi se bodo za vedno spominjali dvobojev med Ullrichom in Armstrongom. “Preživeli smo nore in “zajebane” čase. Vsak na svoj način. Ampak, zdaj smo tukaj in z nami imamo spet tega moža. Pripravljenega in zdravega. To je vsekakor eden izmed najlepših trenutkov tega leta zame,” je še dejal Armstrong.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ