Cyclingnews: Lampre Merida, Contador, Bahrajn in Milan Eržen

Cyclingnews: Lampre Merida, Contador, Bahrajn in Milan Eržen
26.05.2016 AVTOR: D. Z.
Ugibanja, ugibanja. V teh dneh se veliko piše o prihodnosti kolesarstva. Prestopih, ekipah, predvsem pa o skrivnostnem bahrajnskem projektu.

Ekipa s štirimi Slovenci
Številni mediji, tuttobiciweb.it, Gazzetta dello Sport, velonews.com … in tudi cyclingnews.com v teh dneh pišejo o tem, kakšne ekipe bodo v naslednjem letu. Med drugim so zapisali tudi zgodbo o edini italijanski World Tour ekipi Lampre Merida. V tej ekipi so kar štirje Slovenci: Marko Kump, Matej Mohorič, Jan Polanc in Luka Pibernik.

Glavni menedžer Brent Copeland je zdaj potrdil, da se je pogovarjal tudi z Milanom Erženom, ki naj bi stal za skrivnostnim bahrajnskim kolesarskim projektom. »Milan je prišel na pogovor z mano in Saronnijem. Predstavil nam je projekt. Sedli smo in ga poslušali. To pa je tudi vse do zdaj, « je Copeland potrdil za cyclingnews.com. Eržen naj bi se po pisanju cyclingnews.com dogovarjal še s proizvajalcem koles Bianchi, pa tudi že z vodilnimi pri Tinkoffu. Pri Lampreju Meridi iščejo kolesarja za etapne dirke.

V iskanju kolesarja za tritedenske dirke
Obenem pa imajo za prihodnjo sezono pogodbe podisane z vsega 14 kolesarji. Zaenkrat sta brez tudi Rui Costa in Diego Ulissi. Obenem se se pojavile govorice, da v ekipo želijo privabiti Alberta Contadorja. »V preteklosti smo se o tem z njim že pogovarjali, vendar pa nismo prišli do podrobnosti. Katera ekipa si ga pa ne bi želela, « je še pojasnil Copeland in pojasnil:

»Ekipa, kot je naša, ki išče kolesarja za etapne dirke, in on, ki je eden izmed redkih takih kolesarjev brez pogodbe. Seveda nas zanima. « Jasno pa je, da bi Contador želel kar precejšnjo plačo – pri Tinkoffu naj bi prejemal štiri milijone evrov letno – obenem pa bi zahteval, da z njim v ekipo pridejo še nekateri kolesarji in osebje. »Lahko si ga privoščimo. Veliko bo odvisno od tega, koga bomo obdržali. Dva izmed najboljših kolesarjev še nista podaljšala pogodbe. Rui Costa in Diego Ulissi. Imamo pa dve podjetji, ki razumeta, kaj pomeni, če imaš kolesarja za etapne dirke, « je še dejal Copeland.

Kaj bo s Costo?
Predvsem nekdanji svetovni prvak Rui Costa se v teh letih ni ravni izkazal. »Je odličen kolesar, a glede na izkušnje z zadnjih dveh dirk po Franciji očitno ni kolesar za tritedenske dirke. Je pa kolesar, ki bi se lahko osredotočil na klasike. Če bi lahko obdržali Costo in dobili še kolesarja za tritedenske dirke, potem bi to bil sanjski scenarij. A morali bomo paziti na proračun, « je še zaključil Copeland.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ