Cyclingweekly razkriva: Podrobnosti bahrajnskega projekta

Cyclingweekly razkriva: Podrobnosti bahrajnskega projekta
27.05.2016 AVTOR: D. Z.
Pri cyclingweekly so en članek posvetili skrivnostnemu bahrajnskemu projektu. Tu so nekateri podatki, ki so jih zbrali.

Med 15 in 18 milijoni evrov
V teh dneh so se mediji o tem projektu predvsem zaradi Vincenza Nibalija že razpisali. Poleg investitorja – to je princ Nasser bin Hamad Al Khalifa – naj bi za projektom stal Slovenec Milan Eržen. Po pisanju cyclingweekly naj bi projekt predstavili julija med dirko po Franciji. Proračun ekipe naj bi znašal nekje med 15 milijonov evrov in 18 milijonov evrov.

Za primerjavo. Skyev proračun naj bi znašala okrog 24 milijonov evrov. Ekipa naj bi za World Tour licenco zaprosila takoj, ko bi bil proračun potrjen. Ekipa bo povsem bahrajnska, sedež pa naj bi bil v italijanskem Bergamu. Prvo ime naj bi bil Vincenzo Nibali. Italijanu na letošnji dirki po Italiji ne gre po željah, a naj bližnjim že potrdil, da je pripravljen na to, da zapusti Astano. V ekipo naj bi Nibali pripeljal še nekatere tesne prijatelje.

Na Bianchijih?
To naj bi bila kolesarja Alessandro Vanotti in Valerio Agnoli ter maser Michele Pallini, trener Paolo Slongo in menedžer Giuseppe Martinelli. Jasno je tudi, da Specialized ne bo nadaljeval sodelovanja z Nibalijem. Pri Specializedu so očitno osredotočeni na to, da na vsak način zadržijo Petra Sagana. Specialized naj bi v sezoni 2017 podpiral eno, največ dve World Tour ekipi.

To bo Etixx Quick Step in ekipo, v kateri bo vozil Peter Sagan. Bahrajnska ekipa naj bi uporabljala kolesa Bianchi, če Tinkoff res razpade, pa naj bi jih 'oblačil ' Sportful. Pri cyclingweekly celo pišejo, da naj bi bil v projekt bolj vpleten tudi menedžer Alex Carrera, ki naj bi celo prepustil zdajšnje delo bratu Johnnyju. Ekipa naj bi iskala celo drugega sponzorja, za to naj bi zanimanje pokazali pri Multipowerju in tudi pri neimenovanem švicarskem podjetju.

"Princ lahko izpelje sam "
Pojavile so se tudi govorice o tem, da naj bi prišlo do združevanja nekaterih ekip. Tudi o tem, da naj bi se združili Bora Argon 18 in Lampre Merida. To je glavni mož nemške ekipe Ralph Denk že zavrnil, saj naj bi sestavljal močno World Tour nemško ekipo. Tudi do združitve med bahrajnsko ekipo in Lamprejem Merido naj ne bi prišlo.

Neimenovani vir cyclingweekly naj bi novinarjem namreč potrdil: »Princ lahko vse to izpelje sam. « Dejstvo pa je, da je taka ekipa še kako dobrodošla v kolesarskem svetu, v katerem se sicer vrti kar precej denarja, a obenem vsako leto razpade kakšna izmed pomembnih ekip. Pri IAM Cyclingu so že potrdili, da naslednje leto ne bodo več nadaljevali s projektov, očitno pa se bo podobno zgodilo tudi s TInkoffom, saj se Oleg Tinkov umika, novic, da bi vodstvo našlo drugega sponzorja pa še ni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ