Cyclingweekly Rogliča postavil na 33. mesto

Cyclingweekly Rogliča postavil na 33. mesto
23.12.2017 AVTOR: D. Z.
Konec leta je čas za različne ocene, lestvice ... Pri cyclingweekly so naredili lestvico sto najboljših kolesarjev in kolesark.

Na tej lestvici niso ločevali kolesarjev in kolesark. Vse so uvrstili na eno lestvico. Prvo mesto je zasedel Nizozemec Tom Dumoulin.

Dobil je prvo tritedensko dirko – dirko po Italiji – pa čeprav se je znašel v gorski etapi v težavah, saj je moral opraviti veliko potrebo tik pred zadnjim vzponom zahtevne etape do Bormia. Postal je državni prvak v vožnji na čas, dobil je dirko BinckBank Tour. Za konec pa je postal še svetovni prvak v vožnji na čas.

“Zanimiv in včasih nepredvidljiv kolesar je letos prišel na svoj račun. Obenem ostaja pomemben del ekipe. Zaslužil si je mesto na vrhu lestvice najboljših stotih, ” so pri cyclingweekly še zapisali v razlagi. Drugo mesto je zasedla Dumoulinova rojakinja Anna van der Breggen. Prevladovala je na ardenskih klasikah, saj je dobila ženske različice dirk Valonska puščica, Amstel Gold Race in Liege-Bastogne-Liege. Kasneje je dobila etapno dirko po Kaliforniji, potem pa še najtežjo etapno dirko za ženske – Giro Rosa. Bila je tudi najboljša kolesarka World Toura.

Tretji na lestvici je Greg Van Avermaet, četrti Christopher Froome, peti Peter Sagan. Sledijo Annemiek Van Vleuten, Michal Kwiatkowski, Vincenzo Nibali, Marcel Kittel, Philippe Gilbert ... Na lestvici je tudi Primož Roglič. Uvrstili so ga na 33. mesto. Seveda. Primož Roglič je dobil kraljevsko etapo na dirki po Franciji, za konec sezone pa je osvojil še srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas. Poleg tega pa je blestel že v prvem delu sezone. Dobil je dirko po Algarveju in bil četrti v skupnem seštevku dirke Tirreno-Adriatico.

Sledil je odličen nastop na diri po Baskiji. Tam je po izjemenem napadu v samem zaključku dobil četrto etapo do Bilba, potem pa je dobil še zaključni kronometer. Dovolj za peto mesto v skupnem seštevku. Pred premorom je odpeljal še dirko po Romandiji. Tudi tu je bil najboljši na zaključnem kronometru, dirko pa je končal na tretjem mestu. Pred Tourom je nastopil še na dirki Ster ZLM. Tam je dobil prolog, dirko pa je končal na drugem mestu. “Ni slabo za nekdanjega smučarskega skakalca, ” so zaključili opis na spletni strani.

Roglič je bil mesto za Thibautom Pinotom in mesto pred Fabiem Arujem. Preostalih Slovencev med stoterico ni, pa čeprav lahko omenimo še vsaj Simona Špilaka, ki je spet dobil dirko po Švici, Jana Polanca (izjemna etapna zmaga na dirki po Italiji) in Mateja Mohoriča, ki je dobil etapo na dirki po Španiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ