Dan Martin: Organizatorji so dobili, kar so želeli

Dan Martin: Organizatorji so dobili, kar so želeli
09.07.2017 AVTOR: D. Z.
Richie Porte je pri padcu na tla podrl tudi Dana Martina, ki je tako izgubil stik z najboljšimi. Zdaj pravi: "Nisem se mogel izogniti."

Richie Porte je pri padcu zbil Daniela Martina. Ta je v tistem trenutku uničil menjalnik Rigoberta Urana, obenem pa je izgubil stik z vodilnimi.

Kasneje je Martin še enkrat padel, na cilju pa je bil zelo kritičen, saj so vsi vedeli, da je spust z Mont du Chata zelo nevaren: “Bilo je zelo spolzko in očitno so organizatorji dobili, kar so želeli. Mislim, da nihče ni želel zares tvegati, vendar pa je bilo pod drevesi zelo spolzko. Richiejevo kolo me je preprosto zbilo. Nisem se mogel izogniti.

Obenem je Martin izpostavil, da je bilo na cesti tudi precej kamenja. Takoj po padcu se je pobral, poiskal kolo in nadaljeval, medtem ko je Porta videl ležati na tleh: “Ni bil lep prizor. Ni se kaj veliko premikal, a sam sem poskušal zgolj nadaljevati. ” Martin je še priznal, da se je komajda izognil padcu že v prvem delu etape, ko se je na tleh znašel Geraint Thomas: “Geraint je padel, njegovo kolo pa je priletelo v mojo balanco. Uspel sem se rešiti, a sem tam očitno porabil vso srečo.

Kako pa je prišlo do drugega padca? Tega televizijske kamere niso ujele. Martin je dobil rezervni obroč, zavore pa niso dobro delovale: “Prejel sem Mavicov obroč, zavor pa preprosto nisem imel. Nisem se mogel ustaviti in sem zapeljal samo naravnost. Nič posebnega. Potem sem iz ekipe dobil rezervno kolo in nadaljeval. Mislim, da gre zgolj za površinske rane. ” Na koncu je za zmagovalcem Uranom zaostal za 1:44, zasedel pa je deveto mesto.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ