Dan po padcu prejel klic

Dan po padcu prejel klic
06.01.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Mark Cavendish je napovedoval, da bo lanska sezona njegova zadnja. A po padcu in odstopu na Touru si je premislil. To je sporočil kasneje, a očitno je bil prepričan o tem takoj po padcu.

Mark Cavendish je lani napovedal, da bo sezona 2023 njegova zadnja. Zmagal je v zadnji etapi dirke po Italiji in na dirki po Franciji poskušal postaviti rekord po številu etapnih zmag. Samo ena mu manjka.

A se mu to ni izšlo, saj je padel in je moral odstopiti. Kasneje se je dolgo ugibalo, ali bo uresničil napovedi in končal kariero ali pa si bo premislil. Po daljšem odlašanju je vendarle sporočil, da bo ostal v Astani in v sezoni 2024 poskušal doseči že omenjeni rekord. Očitno pa je bil o vrnitevi po poškodbi prepričan že precej prej. To je zdaj razkril eden izmed najbolj cenjenih “leadout” kolesarjev Michael Morkov.

"Dan po padcu mi je zazvonil telefon. Pogledal sem. Bil je on. Takoj sem vedel, kaj je želel. Pogovor je bil zanimiv. Rekel sem mu, vem, zakaj kličeš. Bil je v bolnišnici, a je že imel spisek vsega, kar potrebuje. Že takrat je bil zelo motiviran." je dejal Morkov. In tako so tudi pri Astani poskrbeli, da sta zdaj 38 letni sprinter in ravno tako 38 letnis pomočnik v sprintih združila moči.

Cavendish bo lahko računal na zelo močan sprinterski vlak. Morkov bo zadnji mož - z njim sta nadvse uspešno tudi že sodelovala - tu sta še Cees Bol in Davide Ballerini. "Na koncu gre za zaupanje. Mark mi zaupa, da ga bom z ekipo pripeljal v položaj za sprint. Ve, da če bo dobil pravo pomoč, potem ima možnosti za zmago. Veliko ljudi bo spremljalo Tour prav zato, da bodo videli, če bo Cavendishu uspelo dobiti še eno etapo," je še dodal Morkov:

"V glavnini mu večina kolesarjev privošči to, saj ga vsi obožujejo. Je kot živa legenda, ki še vedno tekmuje. Vseeno pa sem prepričan, da nihče ne bo zaviral zgolj za to, da bi mu omogočil zmagati. Obenem sem prepričan, da bodo mnogi veseli, če mu bo uspelo. Če ti je kolesarstvo všeč, potem je to ena velika igra." Cavendish je do zdaj na dirki po Franciji dobil 34 etap in je izenačen z Eddyjem Mercxkom. Z dodatno zmago bi bil na tej lestvici na samem vrhu povsem sam.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ